Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hovkock avslöjar: Det är drottningens favoritmat

Drottning Elizabeth är fortfarande den som tar han om stora statsbesök. Här är presidentparet från USA på officeillt besök.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Elizabeth är Storbritanniens drottning ända sedan 1952.Foto: REX / REX REX FEATURES
Callaloo är en populär rätt bland vanligt folk i Västindien.

Brittiska kungahusets kock avslöjar vad drottning Elizabeth gillar mest.

Yorkshirepudding? No.

Fish and chips? Nix.

Rätt svar: En het karibisk soppa med chili.

Tv-bolaget ITV presenterar en ny dokumentärserie som ger en unik inblick i livet som den mångåriga (sedan 1952) brittiska regenten lever.

I "Queen of the world", som premiärvisas i Storbritannien på tisdagskvällen, intervjuas bland andra drottning Elizabeths kock Mark Flanagan.

Sköter det kungliga köket

Han har varit hovets egen traktör sedan 2002 och lärt sig vad som går hem på middagsbordet. Flanagan ansvarade till exempel för maten vid den pampiga statsmiddagen för Barack Obama 2016

En nybliven kunglig favorit är tydligen den karibiska rätten callaloo. Det är ursprungligen en soppa från Västafrika med en spenatliknande grönsak som huvudingrediens. Chilippeppar ingår och det är inget 92-åriga drottning Elizabeth gnäller över, enligt chefskocken.

https://twitter.com/ITV/status/1044178480760573953

 

Drottningen älskar sin "royal callaloo" och har frågat efter rätten flera gånger efter att några västindiska kockar fick gästspela i köket i Buckingham Palace tidigare i år. Det skriver The Express.

– Callaloo-soppan var en succé. Jag fick mejl efter mejl  om att rätten måste serveras oftare, säger Mark Flanagan i ITV-dokumentären.

Meghan berättar om klänningen

I programmet syns även Meghan, hertiginnan av Sussex, som talar om sin bröllopsklänning från Givenchy. 

 

Släpet till Meghans redan klassiska brudklänning räckte över många trappsteg till kyrkan.Foto: ANDREW MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN

Där avslöjar hon att klänningen var inspirerad av den klänning makens farmor Elizabeth bar när hon kröntes till drottning. 

Dessutom lät Meghan sy in en liten bit av den klänning hon hade på sig vid första träffen med prins Harry i själva bröllopsklänningen. Var det inte romantiskt, så säg.