Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hovets ilska mot nya detaljerna i ”The Crown”

Hör prins Charles berätta om tiden i coronakarantän.
Emma Corrin spelar prinsessan Diana i nya säsongen av ”The Crown”.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Charles i år.
Foto: DAVID MARIUZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Charles och prinsessan Diana i september 1984, med prins Harry i famnen.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Charles vänner rasar mot den nya säsongen av ”The Crown”, där fokus riktas mot äktenskapet mellan honom och prinsessan Diana.

Även sonen William uppges vara besviken på Netflix.

– Han känner att båda hans föräldrar exploateras och presenteras på ett felaktigt och enkelspårigt sätt för att tjäna pengar, säger en källa till Daily Mail.

Den fjärde säsongen av Netflix succéserie ”The Crown” om drottning Elizabeth ll:s tid vid makten, avhandlar åren mellan 1979 och 1990.

Det vill säga en stor del av äktenskapet mellan prins Charles och prinsessan Diana. Bland annat får tittarna följa Charles affär med Camilla Parker Bowles efter att han träffat Diana.

Serien visar också hur prins Earl Mountbatten, kusin till Storbritanniens drottning Elizabeth II, kort innan sin död, kallar prins Charles för en förrädare.

Personer som står Charles nära, är mycket upprörda över innehållet i serien, rapporterar Daily Mail.

Meghan och Harrys deal med Netflix

De anklagar bland annat Netflix för att ”trolla med en Hollywoodbudget”, och reagerar mot att ”fiktion presenteras som fakta”.

– I det här fallet, tas det upp saker som hände under väldigt svåra stunder för 25-30 år sedan utan en tanke på någons känslor. Det här är inte rättvist, särskilt när så många av sakerna som skildras inte representerar sanningen, säger en av källorna.

Prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris 1997.

Trots ilskan i kungafamiljen har Meghan och prins Harry ett kontrakt med Netflix, som uppges vara värt nästan 900 miljoner kronor för en kommande dokumentärserie.

– Det höjs på ögonbrynen kring att Harry tar miljoner från bolaget som står bakom allt det här, säger en källa.


Se också:

Hemligheten kring bröllopet mellan prins Charles och Diana

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.