Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hovet visste inget om Meghans stora intervju

Prins Harry och Meghan väntar barn – ny bild visar gravidmagen
Meghan kommer att göra en 90 minuter lång tv-intervju nästa månad.
Foto: DPPA/SIPA USA
Drottning Elizabeth.
Foto: TIM IRELAND / EPA / TT
Prinsessan Diana.
Foto: JACQUELINE ARZT / AP

Meghan och prins Harry ska göra en lång tv-intervju nästa månad.

Meghan kommer enligt Vanity Fair bland annat att prata om hur det var att gifta in sig i kungahuset – och varför hon ville lämna det.

Brittiska kungahuset hade inte informerats om intervjun i förväg – och det uppges finnas ”stor nervositet” vid hovet inför intervjun, säger källor till Mirror.

CBS kommer att sända den 90 minuter långa intervjun med Meghan och Harry den 7 mars. Den beskrivs som en ”intim konversation” mellan Oprah Winfrey och kungligheterna.

”Winfrey kommer att tala med Meghan om många ämnen under intervjun, däribland hur det var att kliva in i livet som kunglighet, äktenskapet, mammalivet, välgörenhetsarbetet och hur hon hanterar pressen av att vara så bevakad”, skriver CBS om den kommande intervjun.

Meghan kommer enligt källor till Vanity Fair även att prata om vad det var som fick henne att vilja lämna kungahuset, men förväntas inte gå in på det hela in i minsta detalj av respekt mot drottning Elizabeth.

Senare under intervjun kommer även prins Harry att delta. Paret kommer då att prata om flytten till USA, framtidsdrömmarna och Meghans nya graviditet.

– Meg är väldigt upprymd just nu och det är Harry också. De är så entusiastiska och ser fram emot att dela sin lycka med Oprah. Det är en chans för dem att ge folk en glimt av deras nya liv och vad de hoppas åstadkomma i framtiden, säger en vän till paret till Vanity Fair.

Prinsessan Diana under tv-intervjun 1995.
Foto: BBC PANORAMA / AP

Liknas vid prinsessan Dianas kontroversiella tv-intervju

Men källor vid hovet säger till Mirror att det finns ”stor nervositet” inom kungahuset över vad Meghan kommer att säga under intervjun. 

– Baserat på tidigare intervjuer av det här slaget så slutar det aldrig helt positivt för någon. Alla kommer att titta med intensivt intresse, säger en källa vid hovet till Mirror.

Intervjun liknas i brittisk media vid det som kallats ”århundradets intervju”, prinsessan Dianas kontroversiella tv-intervju 1995 då hon pratade öppet om dåvarande maken prins Charles affär med Camilla Parker-Bowles.

– Det var tre av oss i det här äktenskapet så det var lite trångt, sade prinsessan Diana.

Diana medgav också att hon själv hade varit otrogen och att äktenskapet med prins Charles var bortom räddning. Paret skilde sig året därpå. 

Intervjun ledde också till ett storbråk mellan Diana och sonen William eftersom hon inte hade informerat honom om intervjun på förhand.

– William var rosenrasande, sade Dianas vän Simone Simmons.

Meghan och Harry meddelade nyligen att de väntar tillökning i familjen.
Foto: DPPA/SIPA

Meghan avslöjade att hon kämpade med rollen som kunglighet

Den senaste stora intervjun som Meghan och Harry gav var för två år sedan i Sydafrika. Harry sade då att han och brodern William var på väg åt olika håll och Meghan avslöjade att hon kämpade med den nya rollen som kunglighet, något som rönte stor uppmärksamhet i media. Året därpå lämnade Harry och Meghan det brittiska kungahuset.

– Harry och Meghan kommer inte att ställa till med något, att göra något provocerande vore inte värt det för dem, säger Dickie Arbiter, före detta talesperson för brittiska hovet, till Vanity Fair.

Meghan och Harry meddelade i helgen att de väntar tillökning i familjen. Parets son Archie, som fyller två år den 6 maj, ska bli storebror.

Meghan och Harrys besked: Väntar barn

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.