Victoria, Daniel, Mary och Frederik på gemensam middag under måndagskvällen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Victoria, Daniel, Mary och Frederik på gemensam middag under måndagskvällen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Hon vann stilfajten vid den kungliga middagen

Publicerad

Kvällens kungliga middag bjöd på knälånga klänningar, snygga kostymer – och en del 70-tal.

Men vilken sessa vann fajten?

Expressens Magda Omerspahic har satt getingbetygen.

Under måndagskvällen höll det svenska kronprinsessparet och danska kronprinsparet en officiell middag i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen i Stockholm. 

Kvällens klädkod var mörk kostym.

Låt oss kika på gästerna!

Filippa Reinfeldt

Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Politikern Filippa Reinfeldt bar en vacker tvådelad klänning där nederdelen mynnade ut i en a-linjeformad kjol med printat blommönster i samma marinblåa nyans som överdelen. 

Fint kombinerat med ett par beige pumps och en liten väska. Till den fina båtringningen hade jag föredragit uppsatt hår, men annars – supersnygg!

 

Peter Eriksson

Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Miljöpartiets Peter Eriksson bar en svart kostym med vit skjorta och ett par grövre skor. Tyvärr känns det inte helt rätt. Kragen är lite slarvig och kostymen verkar inte gå att knäppa helt. 

Dessutom bör man tänka på vad man stoppar i fickorna, det ser sällan bra ut om nycklar eller mobil avtecknar sig mot byxorna. 

 

LÄS MER: Här "shottar" kronprinsessan Victoria: "Den kändes nyttig"


Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik

Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Kronprinsessan Mary bar en ljusblå spetsklänning med långa ärmar. Klänningen var delvis transparent och hon matchade med klackar i samma nyans, samt en väska i en mörkare blå nyans. 

 

Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Tyvärr blir det lite för mycket blått – jag hade gärna sett att hon bröt av med en annan färg.

Frederik såg väldigt stilig ut i sin blåa kostym, även om byxorna verkade lite långa. Han matchade Mary fint och allt som allt var de ett stiligt par!

 

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Tidigare under måndagen bar Mary en underbar benvit kostym som hon matchade med ett par ormmönstrade pumps och en kuvertväska.

Hon såg helt outstanding ut och rockade verkligen den androgyna stilen. 

Frederik såg lika stilig ut bredvid sin fru och matchade en blå kostym med en ljusblå skjorta och röd slips. Det var nästan som att han och Victoria hade kommit överens om att matcha! 

 

 

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria om livspusslet: "Man slits mellan olika roller" 

 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Victoria bar en mönstrad klänning, från Jennifer Blom, som delvis påminner lite om de gamla broderierna man hängde som tavlor på väggarna. Nederdelen är plisserad och knälång och visst andas den väldigt mycket 70-tal?! Underbart! 

 

Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Hon matchar med en ljusblå väska från Bottega Veneta och ett par beige pumps. Härligt också att hon vågar mönstrat – det är det inte alla som gör.

Prins Daniel såg stilig ut i sin blåa kostym. Byxorna satt fint och den dubbelknäppta satt perfekt.

 

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Tidigare under måndagen bar Victoria en kostym med blus från Baum and Pferdgarten. Kostymen i sig är väldigt stiligt, men det blir lite väl mycket med den mönstrade blusen under. Allra snyggast hade varit en enkel vit blus till. 

Hon matchar med ett par röda pumps och väska. Njae, vi har nog sett Victoria i bättre outfits än detta.

Prins Daniel i blå kostym med marinblå slips till – det kan inte gå fel.

 

Cristina Stenbeck och Alexander Fitzgibbons

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Finansdrottningen Cristina Stenbeck och maken Alexander Fitzgibbons såg stiliga ut på kvällens galej. Hon bar en svart klänning, dock lite för kort för tillfället, med en vit, tunn rock över och en väska. 

Alexander bar en ljusblå kostym som satt helt okej – men skorna hade han kunnat byta ut mot ett par stiligare och kanske till och med bruna, i stället för svarta. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.