Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon spelar Diana – men sågar prinsessan

Privata bilden på prinsessan Diana
Emma Corrin som prinsessan Diana i ”The Crown”.Foto: Netflix
Prinsessan Diana gifte sig med prins Charles 1981. Äktenskapet sprack efter 15 år.Foto: E-PRESS PHOTO.COM / /IBL E-PRESS PHOTO.COM

Hon porträtterar prinsessan Diana i nya säsongen av ”The Crown”.

Men Emma Corrin är inte imponerad av Dianas klädval i unga år.

– Hennes stil var hemsk, säger Corrin till Entertainment Weekly.

Fjärde säsongen av tv-serien ”The Crown” har premiär på Netflix den 15 november. Efter bröllopet med prins Charles blev prinsessan Diana en modeikon. Men när hon ”bara” var Diana Spencer var hennes klädval något svajigare, något Emma Corrin som spelar Diana i serien var väldigt förtjust i.

– Jag älskade unga Diana. Man kan inte förstå den äldre Diana utan att greppa konceptet av en 19-årig tjej som bor med sina rumskompisar och ska gå på en första dejt med Charles, säger Corrin.

”Hela skräddarteamet hatade mig”

Skådespelaren säger att man måste förstå vilken enorm utveckling Diana genomgick under äktenskapet.

– Hennes stil var hemsk. Andra gången hon träffar Charles, när hon har på sig de där gula hängselbyxorna, så ville jag bara gråta. Skämtar du eller? Hemskt. För att inte tala om hennes slipovers... Det visar verkligen att mode är något man växer in i, säger Corrin.

Hon säger sig själv vara ett exempel på det:

– När jag ser bilder på mig som ung, herregud. Vilken mardröm!

https://twitter.com/TheCrownNetflix/status/1316015857609314311

”The Crown”-trailern som släpptes tidigare i veckan avslutas med att Emma Corrin bär en replika av prinsessan Dianas bröllopsklänning.

– Det var underbart. Men jag är urusel på sånt där och skruvar på mig mer hela tiden, så jag tror hela skräddarteamet hatade mig, säger Corrin. 

LÄS MER:

Kristen Stewarts svåraste utmaning i att spela Diana

LÄS MER:

Så dog prinsessan Diana – jagades till döds

Prins Harrys ånger efter sista samtalet med prinsessan Diana

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.