Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon ska fylla tomrummet efter Meghan och Harry

Harry och Meghan gör podd för Spotify
Grevinnan Sophie.
Foto: MICHAEL STEPHENS / AP PA
Drottning Elizabeth.
Foto: TIM ROOKE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

Grevinnan Sophie kommer i år att fylla tomrummet som uppstod när Harry och Meghan lämnade det brittiska kungahuset enligt en hovexpert.

– Drottningen är förtjust i henne, säger Angela Levin till Express.

Hon föddes som Sophie Rhys-Jones men går under epitetet grevinnan Sophie sedan hon gifte sig med prins Edward 1999. Det ska dock inte ha varit den titel hon helst ville ha.

”Grevinnan ville egentligen ha titeln prinsessan Sophie, men drottningen tillät inte det”, skrev hovexperten Katie Nicholl i Vanity Fair.

Grevinnan Sophie och prins Edward förväntas i år få betydligt större roller i det brittiska kungahuset – genom att fylla tomrummet efter Harry och Meghan. 

Harry och Meghan.
Foto: STELLA PICTURES/SPLASH NEWS

”Drottningen är förtjust i henne”

Paret lämnade sina officiella kungliga plikter den 31 mars förra året. Meghan och Harry har därefter flyttat till Kalifornien och skrivit avtal med Netflix och Spotify.

– Jag är säker på att grevinnan Sophie och maken kommer att kliva fram, det har de redan börjat göra på sistone sedan Harry och Meghan försvann. De är sugna på att få saker gjorda. Jag tror att de har känt sig lite bortglömda och nu har de chansen, säger Angela Levin.

Grevinnan Sophie, som bor nära drottning Elizabeth, har bland annat lärt sig rida för att kunna följa med monarken på hennes ridturer.

– Hon jobbar väldigt hårt, har bra hand med människor och drottningen är förtjust i henne, säger Angela Levin.

Ilskan mot Harry och Meghan efter beslutet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.