Hon är drottningens mest förtrogna vän

Drottningens hemliga relationer med presidenterna
Prinsessan Alexandra är drottning Elizabeths mest förtrogna vän enligt en ny dokumentär.
Foto: Wikimedia
Drottning Elizabeth.
Foto: LUCAS JACKSON/UPI/SHUTTERSTOCK

Prinsessan Alexandra pekas ut som drottning Elizabeths mest förtrogna vän i en ny tv-dokumentär.

En stor anledning till det uppges vara att Alexandra aldrig skulle avslöja några av kungafamiljens hemligheter.

– Hon känner till alla skelett i garderoben, säger hovexperten Daisy McAndrew enligt Express.

Sedan maken prins Philip dog i april har drottning Elizabeths närmaste krets varit ett viktigt stöd för henne. Drottningens mest förtrogna bundsförvant har enligt en ny dokumentär länge varit prinsessan Alexandra, Elizabeths yngre kusin. 

– Sedan prinsessan Margarets död har Alexandra varit i det närmaste en syster för drottningen, säger hovexperten Daisy McAndrew i tv-dokumentären ”Princess Alexandra – The Queen's Confidant”.

McAndrew hävdar att det alltid har varit viktigt för drottningen att kunna diskutera kungahusets angelägenheter utan risk för läckor, och det är därför hon och prinsessan Alexandra har kommit varandra så nära.

– Hon känner till alla skelett i garderoben och vet hur allt hänger ihop, säger Daisy McAndrew.

”Alexandra skulle aldrig avslöja några hemligheter”

McAndrew får medhåll av kungahistorikern Hugo Vickers vad gäller omdömet om Alexandra och varför Elizabeth vågar anförtro sig åt henne.

– Alexandra skulle aldrig avslöja några hemligheter. Det måste vara mycket värdefullt för drottningen. De mest framgångsrika medlemmarna av kungafamiljen är de som inte tävlar med drottningen utan stöttar henne och Alexandra tillhör verkligen den kategorin, säger Hugo Vickers.

Drottningens svar river ner skratt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.