Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon anklagar prins Andrew för övergrepp

”Det var så kraftfullt att höra alla andra offer”.
Virginia Giuffre riktat allvarliga anklagelser mot prins Andrew av Storbritannien, och hävdar att hon tvingats ha sex med honom som tonåring.Foto: ALBA VIGARAY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Andrew var vän med den dömde pedofilen och miljardären Jeffrey Epstein.Foto: TAMAS KOVACS / AP TT NYHETSBYRÅN

Virginia Giuffre anklagar prins Andrew för ha tvingat henne till sex under den tiden hon, enligt egen utsago, hölls som minderårig sexslav av Jeffrey Epstein.

I en ny intervju med BBC anklagar hon den brittiske prinsen för att ljuga när han förnekar deras möten.

– Jag vet vad som hände, han vet vad som hände, och bara en av oss ljuger, säger hon i BBC:s nyhetsdokumentärprogram Panorama.

Virginia Giuffre anställdes som ”personlig massös” åt den amerikanske pedofildömde miljardären Jeffrey Epstein när hon bara var 16 år, och hävdar att hon hölls som hans sexslav under en längre tid.

Giuffre säger att hon, både av Epstein och av hans partner Ghislaine Maxwell, tvingats ha sex med flera andra män, bland dem prins Andrew.

– Det var en väldigt läskig tid i mitt liv, säger hon i en trailer för det kommande BBC-programmet ”Prinsen och Epsteinskandalen” som sänds nästa vecka.

Hon säger att prins Andrew mycket väl minns vad som hände när de träffades, trots att han bestämt hävdat motsatsen i en annan intervju med BBC.

https://twitter.com/BBCPanorama/status/1200112116654428160

Anklagelserna mot Andrew

Enligt Giuffre tvingades hon ha sex med prins Andrew vid tre tillfällen år 2001, när hon bara var 17 år gammal.

Första gången ska ha varit hemma hos Ghislaine Maxwell i London, då det nu världskända fotografiet som visar prins Andrew med sin arm runt Giuffre, som då hette Roberts i efternamn.

Hon säger sig även ha haft sex med prins Andrew, då 41 år gammal, mot sin vilja vid ett tillfälle i New York, USA, och i Jeffrey Epsteins lyxhus i Karibien.

Fotografiet på en 17-årig Virginia Giuffre och prins Andrew.Foto: REX/IBL

Prins Andrew förnekade i tv

Prins Andrew har bestämt förnekat att han ens har träffat Giuffre, och hävdade i en intervju med BBC att fotografiet på honom själv, Giuffre och Maxwell är fejkat.

Enligt brittiska medier bestämde sig den 59-årige prinsen för att göra intervjun efter att han blivit kontaktad av BBC Panorama om det kommande programmet, för att på så sätt ”mota Olle i grind” och bemöta anklagelserna.

Det visade sig vara en katastrofal missräkning, och intervjun, där han bland annat hävdade att han har en åkomma som gör att han inte svettas, ledde knappast till att han rentvådde sitt namn.

Prins Andrew sparkades från alla kungliga uppdrag

Istället fick prins Andrew sparken från alla kungliga uppdrag av mamma drottning Elizabeth – och förlorar därmed sitt årliga apanage på 3,1 miljoner kronor – och över 100 välgörenhetsorganisationer och företag han jobbat med har tagit avstånd från honom.

Jeffrey Epstein, som stod åtalad för pedofilbrott och trafficking, tog sitt liv i häktet på Manhattan, New York, tidigare i år.

Katastrofintervjun: Se prins Andrew bemöta anklagelserna från Virginia Giuffre

Se kritiserade prins Andrew-intervjun om Epstein – får fråga om sexmöte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.