Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hollywoodskådisens känga mot Meghan

Meghan Markle gifte sig med prins Harry och blev hertiginna.
Stefanie Powers talar ut om det brittiska kungahuset i en stor intervju med Daily Beast.
Foto: Glenn Francis/www.PacificProDigital.c / https://www.expressen.se/nyheter/kungligt/victor
Där riktar hon bland annat en rejäl känga mot Meghan Markle.
Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN

Hollywoodikonen Stefanie Powers, 77, skräder inte orden.

I en stor intervju med tidningen Daily Beast berättar 80-talsstjärnan om sin vänskap med brittiska prins Charles – och lovordar honom som kommande regent.

Men Powers passar även på att rikta en rejäl känga mot hans familj – och kallar såväl prins Andrew som prins Harry ”korkade”.

Dessutom går hon hårt åt Meghan – som hon anser inte lyckats axla rollen som kunglighet.

Hollywoodstjärnan Stefanie Powers, 77, fick sitt stora genombrott i 80-talskomedin ”Hart to Hart”, ”Par i hjärter”, skapad av demonproducenten Aaron Spelling – och har sedan dess gjort sig ett namn bland societeten världen över.

Det är den stora kärleken till hästpolon hon har att tacka för sin nära vänskap med brittiska prins Charles, genom vilken hon knutit en kontakt med hela det brittiska kungahuset.

Nu delar Powers med sig av sina känslor gentemot vännens familj i en uppmärksammad intervju med tidningen The Daily Beast. Bland annat får prins Charles bror, skandalomsusade prins Andrew, motta en rejäl känga från Hollywoodstjärnan. Dessutom hamnar även prins Harry i skottgluggen.

– Storbritannien är enastående på grund av kungafamiljen, och när en medlem beter sig illa förkortas dess livsduglighet. Prins Andrew är korkad. Både han och Harry har gjort sig till åtlöje i offentligheten, säger hon i intervjun.

”Meghan vill vara en stjärna”

Inte heller kritiken mot Meghan låter sig vänta.

– Hon vill vara en stjärna, vilket, är jag ledsen, inte är vad hon borde göra, säger Powers och fortsätter:

– Meghans roll handlar inte om att vara en stjärna. Rubrikerna som säger att en Hollywood-kunglighet gifte sig med en brittisk kunglighet... hon hade en roll i en tv-serie. Snälla, hon är uppenbarligen inte en stor skådespelare. Hon har inte kommit in i rollen (som kunglighet, reds. anm.) hon tagit sig an. Grace Kelly gjorde det, men så var hon också en Hollywood-kunglighet, inte en rollspelare i en mindre tv-serie.

Hyllar prins Charles som värdig regent

Men det är inte bara kritik som riktas mot kungafamiljen. Vännen prins Charles blir under intervjun överröst av kärlek.

– Han kan väldigt mycket om många områden. Han bryr sig om miljön och arkitektur. Han har starka känslor kring saker han inte behöver säga något om, givet hans offentliga roll. Han är underbar och kvick. Jag tror att det generella intrycket kring honom, på grund av Diana, var en tumme ner för honom och en tumme upp för henne.

Stefanie Powers föreslår även att prins Charles vore en värdig efterträdare som regent för Storbritannien.

– Han skulle bli en väldigt bra kung, anser jag, trots att han kanske inte vill ha rollen. Vem vet? Han har väldigt stora skor att fylla. Drottningen är extraordinär.

Stefanie Powers är Broadwayaktuell i pjäsen ”One november yankee”.

Prins Harrys och Meghan första kyss som gifta

Kärlekspussen ägde rum på trappen utanför kyrkan i Windsor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.