Prinsparet var på bröllop i helgen – och Sofia visade upp sin gravidstil. Foto: / PRIVATPrinsparet var på bröllop i helgen – och Sofia visade upp sin gravidstil. Foto: / PRIVAT
Prinsparet var på bröllop i helgen – och Sofia visade upp sin gravidstil. Foto: / PRIVAT
Kungaparet var också gäster. Till höger i bild syns kungen och drottningen, som blåser såpbubblor. Foto: JONAS SVEDINKungaparet var också gäster. Till höger i bild syns kungen och drottningen, som blåser såpbubblor. Foto: JONAS SVEDIN
Kungaparet var också gäster. Till höger i bild syns kungen och drottningen, som blåser såpbubblor. Foto: JONAS SVEDIN
Prinsessan Sofia tillsammans med sin prins tidigare i år. Foto: OLLE SPORRONGPrinsessan Sofia tillsammans med sin prins tidigare i år. Foto: OLLE SPORRONG
Prinsessan Sofia tillsammans med sin prins tidigare i år. Foto: OLLE SPORRONG
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vid kronprinsessan Victorias 40-årsfirande tidigare i sommar. Foto: ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURESPrinsessan Sofia och prins Carl Philip vid kronprinsessan Victorias 40-årsfirande tidigare i sommar. Foto: ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vid kronprinsessan Victorias 40-årsfirande tidigare i sommar. Foto: ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Höggravida Sofias budgetstil på fest

Publicerad

Det är bara veckor kvar tills prins Carl Philip och prinsessan Sofia ska ha barn igen.

I helgen var de båda på bröllop – och Sofia visade upp babymagen i en gravidklänning från Asos med en prislapp på strax över 250 kronor.

– Det är härligt att Sofia bär en klänning som många har råd med – dyrt behöver inte alltid vara mest flott, säger Magda Omerspahic, Expressens modeexpert.

I helgen var kungen, drottningen, prins Carl Philip och prinsessan Sofia på bröllop. Det var drottning Silvias gudson, Niklas Gadelius, som gifte sig med Julia Hamrin i Lidingö kyrka. 

Carl Philip och Sofia ska ha sitt andra barn om bara några veckor – och det var en höggravid Sofia som visade upp sig på bröllopet.

På bilder från bröllopet syns hur Sofia ömt står och klappar på den numera tydliga babybulan.

Klänningen som Sofia valde till bröllopet var från brittiska varumärket Asos och deras serie för mammakläder.

– Det är härligt att Sofia bär en klänning som många har råd med – dyrt behöver inte alltid vara mest flott, säger Magda Omerspahic, Expressens modeexpert.

Sofia valde mammaklänning från Asos

Sofia syns på bilder från bröllopet i lågprisklänningen från Asos. Här står hon snett bakom prins Carl Philip.Foto: / PRIVAT

Grundfärgen på klänningen var svart med ett somrigt storblommig mönster som täckte hela klänningen, som gick ner till fötterna.

– Klänningens höga hals och de långa ärmarna gör den extra modern. Midjan och magen markeras fint och baktill, i nacken, döljs ett fint litet knyt. Sofia passar väldigt fint i den här klänningen, säger Magda Omerspahic.

Och som så ofta har prinsessan Sofia fyndat budgetmode. 

Klänningen säljs just nu till reapris på Asos hemsida för strax över 250 kronor. Originalpriset ligger något över 450 kronor.

Klänningen säljs för strax över 250 kronor.Foto: PRODUKTBILD

– Det inte är första gången kungligheterna väljer Asos. Kronprinsessan Victoria har vid flera tillfällen burit gravidklänningar från kedjan och kan ha varit en inspiration för Sofia när det gäller valet av kläder och märken, säger Magda Omerspahic, modeexpert.

Sofia brukar ofta uppmärksammas för att hon väljer kläder som säljs till överkomliga priser – och att hon, förutom vid väldigt speciella tillfällen, bär någon av de mer lyxiga modehusens kreationer.

Har burit klänning från Lindex

Prinsessan Sofia i budgetfynd från svenska Lindex.Foto: ERIKA GERDEMARK/KUNGAHUSET / FOTO ERIKA GERDEMARK, KUNGAHUSET.SE / ERIKA GERDEM

I maj 2016 släppte hovet bilder på Carl Philip, Sofia och deras lille Alexander. Då hade Sofia en klänning för 299 kronor från svenska Lindex. 

Kungafamiljens närvaro vid festligheterna var ingenting som väckte särskilt stor uppmärksamhet bland gästerna – tvärtom smälte de in som vilka gäster som helst, berättar en av de som var bjudna för Expressen.

– Ingen tyckte det var konstigt att de var där. Det märktes att familjerna står nära varandra. Det var bara trevligt, berättar bröllopsgästen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.