Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hillary och Chelseas stöd till Meghan: ”Vill bara krama henne”

Meghan, hertiginnan av Sussex, under Rememberance Day i London.Foto: JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK / JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Chelsea och Hillary Clinton, här tillsammans med Anna Wintour och Janice Walker år 2017, har uttryckt sitt stöd för Meghan.Foto: BFA/REX/SHUTTERSTOCK / BFA/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Hillary Clinton och hennes dotter Chelsea har uttryckt sitt stöd för Meghan, hertiginnan av Sussex, i hennes kamp mot brittiska medier.

I en intervju med brittiska BBC Radio 5 Live sade Chelsea Clinton att det ”absolut” finns rasistiska och sexistiska motiv bakom kritiken mot Meghan. 

– Herre min Gud, jag vill bara krama henne!, säger Hillary Clinton.

Meghan, hertiginnan av Sussex, har legat i öppet krig med brittiska medier sedan sensommaren då hon tillsammans med sin man prins Harry bland annat stämde tidningen Mail on Sunday.

Redan när deras förhållande blev allmänt känt år 2016 gick prins Harry ut och anklagade brittiska medier för att ha ”rasistiska undertoner” när de skrev om Meghan – något som var långt ifrån ogrundat.

Nu har Meghan, 38, fått stöd av Hillary och Chelsea Clinton, som ställer sig bakom hertiginnan och hennes prinsgemål.

”Vill krama henne”

I intervjun med BBC Radio 5 Live talade mor och dotter Clinton, som befinner sig i London för att göra reklam för sin nya bok om modiga kvinnor, om hur de upprörts av bevakningen av Meghan.

– Jag tror absolut att det finns ett rasistiskt och sexistiskt element i det som pågår här, säger Chelsea Clinton, 39.

– Jag tycker att Meghan Markle är en otroligt modig kvinna.

Hillary Clinton, 72, säger att hon håller med om att det ”klart och tydligt” fanns rasistiska förtecken i det som skrevs om Meghan, framför allt på sociala medier.

– Jag känner att som mamma vill jag bara lägga mina armar om henne. Herre min Gud, jag vill bara krama henne!, säger Hillary Clinton.

– Jag vill säga till henne att: ge inte upp, låt inte de elaka personerna komma åt dig, Fortsätt, gör det som du tycker är rätt.

Meghan stämmer Mail on Sunday

Mail on Sunday publicerade delar av ett privat brev som Meghan skickat till sin far, och som han sedan gav till tidningen.