Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hertiginnornas fina gest till prinsessan Diana

Prinsessan Marie går i Dianas fotspår
Hertiginnorna Kate och Meghan hämtar inspiration från sin avlidna svärmor. Foto: SPLASH NEWS/IBL

Knytblusen hade stor betydelse för prinsessan Diana.

Nu ses hennes båda svärdöttrar, hertiginnorna Kate och Meghan, bära modeplagget för att hedra den avlidna familjemedlemmen. 

För varje år som prinsessan Diana och kronprins Charles varit förlovade tog de en bild tillsammans för att hylla föreningen – och inför varje bild bar prinsessan Diana en knytblus. 

Varje år klädde sig prinsessan Diana i knytblus för att hylla sin förlovning med kronprins Charles. Foto: RON BELL / AP POOL, FILE

Nu tar hennes svärdöttrar, hertiginnorna Kate och Meghan, vid den avlidna prinsessans modetrend. 

Både Kate och Meghan har setts bära knytblus vid flera tillfällen under året. 

”En av de mest älskade stilikonerna” 

Inte minst nu under vintermånaderna har hertiginnorna dykt upp vid sina offentliga uppdrag iklädda den moderiktiga blusen. 

Hertiginnan av Cambridge, Kate, bar en härlig röd knytklänning då hon spelade in en intervju med BBC:s Mery Berry som kommer att visas senare i december. Meghan, hertiginnan av Sussex, valde i stället en något mer avslappnad stil då hon under ett besök till Broom Farm Community Centre i Windsdor i november dök upp i en benvit knytblus, som var löst knuten. 

Hertiginnan av Cambridge, Kate, bar en vackert lila knytblus då hon besökte Henry Fawcett Children´s center. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without
Även i juni kunde hertiginnan av Cambridge ses i knytblus.Foto: MEGA / The Mega Agency

Den brittiska modeexperten Anthony McGrath har tidigare sagt att de båda hertiginnorna tycker om att hämta inspiration för sina klädval hos den avlidna prinsessan. 

– Som en av de mest älskade stilikonerna under 80-talet är det inte konstigt att prinsessan Dianas känsla för mode har gett hertiginnorna av Sussex och Cambridge god inspiration, ska han sagt enligt Express. 

Säsongens stora trend

Men kanske är hertiginnornas knytblusar endast en homage till sin saknade svärmor. Faktum är att knytblusarna enligt stylisten Susie Hasler är en av ”säsongens stora trender”. 

– Kate är traditionell och feminin i kläderna hon bär. Därför har hon också alltid sin rosett stramt knuten, säger hon enligt Express och fortsätter: 

Med avslappnad stil klädde sig Meghan, hertiginnan av Sussex, i en löst knuten blus då hon besökte Broom Farm Community i november. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

– Meghans stil är mycket mer avslappnad. Hennes kläder är i större utsträckning skräddarsydda, med en maskulin känsla. 

Trots att prinsessan Diana är en av vår tids mest älskade stilikoner är hertiginnorna inga dåliga förebilder. 

I november utnämndes Meghan till den mest inflytelserika fashionistan av den globala modesajten Lyst och på listan över modeinfluensers hamnar hertginnan Kate på 11:e plats. 

– Sen tror jag också att några av hertiginnornas val görs i respekt till deras svärmor, säger Anthony McGrath. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.