Hertiginnan Meghans nära vän säger upp sig

Meghan Markles medarbetare slutar.
Foto: MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

Meghan väntar sitt första barn och har många personer runt sig.

Men flera av hertiginnans personal har valt att sluta sina jobb.

Nu lämnar nära vännen och ”högra handen” Amy Pickerill in sin avskedsansökan, skriver People.

Det stormar mycket kring hertiginnan av Sussex, Meghan (Tidigare Meghan Markle). Relationen till Kate Middleton och bråket med pappan är två av nyheterna som jagat Meghan den senaste tiden.

Hertiginnan och prins Harry väntar sitt första barn som är beräknad till april. Gravida Meghan får hjälp av flera arbetare på slottet, Kensington Palace. Men flera av slottets personal har sagt upp sig, skriver People.

Meghans assistent lämnar

Nära vännen Amy Pickerill började sin karriär som presstalesperson på slottet. Nu är hon Meghans privata sekreterare. Hon hjälper bland annat Meghan med att ”anpassa sig till sitt nya liv i Storbritannien.”, skriver People.

I fredags firade hon tillsammans med Meghan den internationella kvinnodagen i London. Hon har också varit nära involverad i välgörenhetskokboken ”Together: Our Community Cookbook” som Meghan hjälpt till att skapa.

Amy Pickerill har lämnat in sin avskedsansökan.
Foto: MARK STEWART / CAMERA PRESS/IBL

Men nu har Pickerill lämnat in sin avskedsansökan. Hon kommer att sluta efter att Meghans och Harrys barn kommit till världen. När Meghan och Harry flyttar till Frogmore Cottage i Windsor kommer Pickerill inte att följa med.

Anledningen sägs vara att hon ska flytta utomlands.

”De kommer fortfarande ha kontakt och Amy kommer stötta Meghan. De står väldigt nära varandra.”, säger en uppgiftslämnare till People.

Tredje personen som säger upp sig

Förra året sa två av Meghans nära medarbetare upp sig. Först ut var den personliga hovassistent, Melissa Touabti. Det efter bara sex månader på jobbet. 

En månad senare sa medarbetaren Samantha Cohen också upp sig. Cohen var tidigare drottning Elizabeths sekreterare och slottets talesperson. Det var efter Cohens avskedsansökan som det började diskuteras om slottet var en bra arbetsplats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.