Kronprinsessan Victoria har förändrat sin stil genom åren. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / PATRIK ÖSTERBERG/STELLA PICTURE STELLA PICTURESKronprinsessan Victoria har förändrat sin stil genom åren. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / PATRIK ÖSTERBERG/STELLA PICTURE STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria har förändrat sin stil genom åren. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / PATRIK ÖSTERBERG/STELLA PICTURE STELLA PICTURES
Expressens Tess Ulander och modeexpert Magda Omerspahic leder säsongsavslutningen av ”Kungafamiljen” i Expressen TV.Expressens Tess Ulander och modeexpert Magda Omerspahic leder säsongsavslutningen av ”Kungafamiljen” i Expressen TV.
Expressens Tess Ulander och modeexpert Magda Omerspahic leder säsongsavslutningen av ”Kungafamiljen” i Expressen TV.
Victorias stil – som barn. Foto: Roger Tillberg / STELLA PICTURES ROGER TILLBERGVictorias stil – som barn. Foto: Roger Tillberg / STELLA PICTURES ROGER TILLBERG
Victorias stil – som barn. Foto: Roger Tillberg / STELLA PICTURES ROGER TILLBERG
Kronprinsessan Victoria i en nutida outfit. Foto: Pontus HöökKronprinsessan Victoria i en nutida outfit. Foto: Pontus Höök
Kronprinsessan Victoria i en nutida outfit. Foto: Pontus Höök

Hemligheten bakom Victorias stilresa

Publicerad

Kronprinsessan Victoria har helt förändrat modestil de senaste tio åren. Bakom förvandlingen står hovstylisten Tina Törnqvist som fräschat upp hennes garderob.

Kronprinsessan Victoria fyller 40 – och närmar sig födelsedagen som en modemedveten och stilsäker kvinna. Det konstaterar Expressens modeexpert Magda Omerspahic i nya avsnittet av Expressen TV:s serie "Kungafamiljen".

 

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria om att fylla 40

 

Hon säger att Victorias stil har förändrats markant de senaste tio åren – och att bakom hemligheten står hovstylisten Tina Törnqvist som samarbetat med kronprinsessan hela den perioden.

– Tina Törnqvist har rensat ut hela hennes garderob. Hon har slängt ut de trötta plaggen och bytt dem mot fräscha nya supermoderna plagg, säger Magda Omerspahic.

– Hon är den som har styrt upp Victorias garderob och gjort henne till den hon är i dag klädmässigt, säger hon.

Utsläppt hår

Ett exempel på Victorias nya klädval är den klänning från den svenska designern Diana Orving som hon bar på Polarprisgalan i juni.

I veckans avsnitt av "Kungafamiljen", som helt ägnas Victorias nya stil, framhåller Magda Omerspahic också kronprinsessans frisyr på Polarprisgalan. Där hade Victoria för ovanlighetens skull utsläppt hår, påpekar hon.

 

LÄS MER: Zara Larsson tackar nej till kronprinsessparet

 

Bland de klädmärken Victoria föredrar märks svenska som Acne, Greta och Ann-Sofie Back. Vid galor och offentliga tillställningar väljer hon ofta H&M Conscious, heter det i programmet.

– Hon har burit H&M:s klänningar, dräkter och kjolar på Nobel och födelsedagar, säger Magda Omerspahic.

– Sedan lyxar hon till sig och väljer den libanesiska designern Elie Saab vid galafester. Till exempel en klänning vi kommer ihåg som hon bar dagen före sitt bröllop, säger hon.

Vad gäller accessoarer väljer Victoria ofta märken som Stella McCartney och Valentino, enligt Expressens modeexpert.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.