Victoria och Estelle matchar varandra perfekt. Foto: THRON ULLBERG / PHOTO@ROYALCOURT.SE
Victoria och Estelle matchar varandra perfekt. Foto: THRON ULLBERG / PHOTO@ROYALCOURT.SE

Hemliga idén bakom bilden med Estelle

Publicerad

En historisk bild kom i veckan från Stockholms slott.

Men få har lagt märke till en speciell idé som lyser igenom i hela bilden.

I Expressen TV:s "Kungafamiljen" analyseras varför bilden ser ut som den gör.

I måndags inleddes märkesåret 2018, då ätten Bernadotte firar att de suttit på Sveriges tron i 200 år.

Samma dag släppte hovet en historisk bild på kungen, kronprinsessan och prinsessan Estelle.

Bilden togs redan i samband med Nobelfestligheterna i december men hovet har väntat på rätt tillfälle att släppa den.

I bilden märks en detalj som få tycks ha uppmärksammat närmare. Kronprinsessan och prinsessan Estelle matchar varandra perfekt i blå färg.

Noga utstuderat, tror Expressens hovexpert Karin Lennmor som i TV-programmet "Kungafamiljen" förklarar att det inte är första gången som Estelle och Victoria färgmatchar varandra på det här sättet.

Kungafamiljens sommarbild från Solliden. Även här bärs kläder i matchande färger.Foto: PHOTO@ROYALCOURT.SE / PHOTO@ROYALCOURT.SE

Även när kungafamiljens sommarbild från Solliden släpptes förra året matchade alla varandra på ett nästan kusligt sätt i en himmelskt somrig blå. 

– Blå är väldigt mycket Sverige! Jag tror inte att det är någon slump att de bär den här färgen. Det måste ha varit bestämt i förväg, säger Karin Lennmor i Expressen TV:s "Kungafamiljen".

"Kungafamiljen" sänds varje fredag i Expressen TV – se inslaget ovan!

"Kungafamiljen"

• Succéformatet ”Kungafamiljen” sänds varje fredag i Expressen TV.

 

• Programledare är Tess Ulander som får sällskap av Expressens kungliga kommentator Karin Lennmor och hovreporter Elias Giertz.

 

• Du kan se samtliga avsnitt i efterhand på Expressen.se, i Expressens app för Iphone, på Comhem kanalplats 43 och Android samt i Apple TV och Samsung T

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.