Hela kungafamiljen samlad på Öland

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Kungafamiljen samlad. ”Ett efterlängtat återseende”, skriver Kungahuset på Instagram.
Foto: Jonas Ekstromer/Kungl.Hovstaterna / Jonas Ekstromer/Kungl.Hovstaterna

Hela kungafamiljen har återförenats på Öland efter en lång tid på olika håll. 

”Ett efterlängtat återseende”, skriver Kungahuset på Instagram. 

Kungafamiljen har samlats igen på Öland. 

På Instagram publicerar Kungahuset en bild på den samlade familjen, med alla tre generationer på plats. 

”Ett efterlängtat återseende för den Kungliga Familjen, som efter lång tid på olika håll nu återigen kan samlas på 'solens och vindarnas ö'”, skriver kungahuset på Instagram och fortsätter:

”En fortsatt glad sommar tillönskas alla.” 

Hundarna med på Öland

Prinsessan Madeleine och hennes familj är vanligtvis bosatt i Florida och har tillbringat pandemiåret under strikta restriktioner. Hon har inte kunnat besöka Sverige på ett och ett halvt år. 

– På grund av pandemin stannar familjen extra länge i år och de lär följa konserterna under sommaren, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Expressen. 

Kungafamiljens hundar är också med på bilden som hovet nu publicerar. Bredvid Kung Carl Gustaf ligger den bayerska viltspårhunden Brandie. 

Cavapoon Rio, som är kronprinsessfamiljens hund, ligger bredvid prinsessan Estelle, 9. Rio är en blandras mellan raserna Cavalier king charles spaniel och pudel. 

Prins Julian döps i augusti 

Kungafamiljen har firat semester på sommarparadiset Solliden på Öland hittills i sommar. Där firade prinsessan Madeleine, 39, också sin födelsedag den 10 juni. 

Delar av familjen har även deltagit på konserter med artister som Peter Jöback och Lena Philipsson på Solliden under sommaren. 

Den 14 augusti är det dags för dopet av prinsessan Sofias tredje barn, Julian. Tillställningen kommer hållas i Drottningholms slottskyrka, och det är endast en exklusiv skara som bjudits in. Efter dopet kommer kungen och drottning Silvia ha mottagning på Drottningholms slott. 

Julian har prinstitel men kommer inte ingå i kungahuset och därmed inte åtnjuta apanage. 

Sötchock! Här leker Estelle med valpen Rio

Ur arkivet: Fick en cavapoo i våras – här fångas prinsessan på bild med sin nya familjemedlem i Hagaparken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.