Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harrys tårar för Meghan – här tvingas han bryta

Allt du behöver veta om brittiska kungahuset.
Prins Harry blev känslosam under gårkvällens gala.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

När prins Harry skulle hålla ett tal om när han fick reda på att frun Meghan var gravid blev det känslosamt för prinsen – som fick avbryta talet för en stund. 

– Jag kommer ihåg att jag tryckte Meghans hand så hårt under galan och båda två tänkte på hur det skulle vara att bli föräldrar en dag, sa han sedan.

På tisdagskvällen var prins Harry och frun hertiginnan Meghan på plats på WellChild-galan i London för att samla in pengar till svårt sjuka barn. 

Harry är beskyddare till organisationen, och har varit på plats på galan i många år – även förra året. Och just den reflektionen fick prinsen att bli känslosam. 

Förra året stod han på scen med vetskapen om att Meghan då bar på parets första barn – men det visste ingen annan. Bara dagar senare tillkännagav paret graviditeten för världen. 

Prinsen inledde talet att berömma organisationen bakom galan och berättade sedan om känslorna vid förra årets gala. 

– De inspirerar mig ständigt – men det här året är det annorlunda, för nu är jag pappa. Förra året när jag och min fru medverkade här visste vi att vi väntade vårt första barn. Ingen annan visste förutom vi, sa han enligt Daily mail – men sedan tog det stopp. 

Prinsen fick ta paus i talet när han blev för känslosam och stöttades av programledaren Gaby Roslin.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

På videon från galan syns hur Harry stannar upp och avbryter sig. Han tittar ner på podiet och programledaren kommer fram för att stötta honom. 

Meghan dök upp i förlovningsklänningen

Senare under kvällen anslöt Meghan till sin make på scenen. Då noterade publiken att hon bar samma gröna klänning som när paret tillkännagav sin förlovning för två år sedan. 

När prins Harry samlat sig fortsatte han att berätta om känslorna på förra årets gala. 

– Jag kommer ihåg att jag tryckte Meghans hand så hårt under galan och båda två tänkte på hur det skulle vara att bli föräldrar en dag, och ännu mer på hur det skulle vara att skydda och hjälpa vårt barn om det föddes med utmaningar eller blev sjuka, sa han och gick över till att ge sitt fulla stöd till familjerna som drabbats av svårigheterna som galan uppmärksammar. 

Hertiginnan Meghan dök upp för att stötta prins Harry under galan – i samma gröna klänning som hon bar när paret tillkännagav sin förlovning.Foto: KGC-09 / STELLA PICTURES 158269-5

– Och nu, när jag talar till alla er som en förälder, känns det på ett sätt som jag aldrig hade kunnat förutse förrän jag fått mitt eget barn. Ingen förälder vill höra att deras barn kommer att lida, att de kommer behöva hantera extraordinära utmaningar som kommer att påverka dem resten av livet. 

– Efter att få ha träffat alla Wellchild-barn och föräldrar genom åren har ni lyckats ge oss en optimism, genom hopp och styrka, som ingen professionell, ingen bästsäljare eller något råd någonsin skulle kunnat ge oss – så tack för att ni är ni.