Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harrys krav om Meghan och Diana

Höjdpunkterna från intervjun med Harry och Meghan
Prins Harry.
Foto: DPPA/SIPA USA
Prinsessan Diana skulle ha fyllt 60 år i sommar.
Foto: SPLASH NEWS/STELLA PICTURES
Hertiginnan Meghan.
Foto: DPPA/SIPA USA

Prins Harry kommer enligt uppgift bara att närvara vid sommarens avtäckning av statyn som ska hedra hans mamma prinsessan Diana om hans fru Meghan blir en officiell del av ceremonin.

– Det är mycket möjligt att Harry inte återvänder till Storbritannien för ceremonin annars, säger en källa vid hovet till Radar Online.

Prinsessan Diana dog den 31 augusti 1997 i en bilolycka i Paris. Den 1 juli, då Diana skulle ha fyllt 60 år, kommer en staty som hedrar henne att avtäckas vid Kensington Palace.

Planen var ursprungligen att Harry, Meghan och sonen Archie skulle närvara vid ceremonin, men på grund av att Meghan är höggravid med parets andra barn kommer bara Harry att resa till Storbritannien i sommar för att avtäcka statyn tillsammans med sin bror prins William. Men nu är den planen i fara, hävdar källor vid hovet.

– Harry kräver att Meghan ska vara en del av den officiella ceremonin. Hon kommer inte att kunna vara på plats på grund av födseln av deras andra barn, men Harry ligger på om att antingen kommentarer som Meghan förberett ska inkluderas i ceremonin eller ett videomeddelande från hans fru ska släppas till pressen samma dag som bröderna avtäcker statyn, säger en källa till Radar Online.

”Det är möjligt att han väljer att inte resa dit igen”

Förhoppningen att Harrys närvarande vid prins Philips begravning förra månaden skulle bli första steget till en försoning mellan honom, Meghan och övriga kungafamiljen ser ut att ha grusats.

– Det kyliga mottagandet under begravningen hjälpte inte. Familjens beteende och medierna negativa skriverier skakade om Harry. Det är möjligt att han väljer att inte resa dit igen, säger källan till Radar.

Kungahusets krav på prins Harry – efter nya intervjun

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.