Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harrys hemliga möten med drottning Elizabeth

Så var stämningen mellan prinsarna under begravningen
Prins Harry och drottning möttes två gånger på tu man hand under hans Englandsbesök. Bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: AP / TT / NTB Scanpix
Drottning Elizabeth.
Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS

Prins Harry och drottning Elizabeth hade två möten på tu man hand i samband med prins Philips begravning, säger en källa som står Harry nära.

– Den här resan gick ut att hedra hans farfar och stötta hans farmor, säger källan till Harper’s Bazaar.

Prins Harry återvände till Kalifornien under tisdagen efter nio dagar i England för att närvara vid prins Philips begravning. Det hade spekulerats i att han skulle stanna kvar i England för att fira drottning Elizabeth som fyllde 95 år under onsdagen, men Harry valde att återvända hem till sin fru Meghan som väntar parets andra barn.

Harry och Elizabeth hade dock två möten på tu man hand under prinsens Englandsbesök enligt källan.

– Den här resan gick ut att hedra hans farfar och stötta hans farmor och släktingar. Det var väldigt familjefokuserat, säger källan till Harper’s Bazaar.

Prins Harry vid prins Philips begravning.
Foto: STEPHEN LOCK/POOL/SHUTTERSTOCK

”Familjen satte tillfälligt allt sådant åt sidan”

Mötena med drottningen ska dock, liksom Harrys samtal med prins Charles och prins William efter begravningen, inte ha lett till några framsteg vad gäller en försoning mellan Harry och övriga kungahuset.

– Lördagens ceremoni bröt isen för framtida konversationer men de talade inte om sina meningsskiljaktigheter i någon större utsträckning. Familjen satte tillfälligt allt sådant åt sidan för att fokusera på det som är viktigt just nu, säger källan till Harper’s Bazaar.

Prins Harry träffade även prinsessan Eugenie och hennes nyfödde son August under Englandsbesöket, men ska ha prioriterat att kunna tillbringa tid med drottning Elizabeth.

– Harry har en orubblig kärlek och respekt för sin farmor, har en källa vid hovet tidigare sagt.

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.