Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Harry tyckte mötet var rena bakhållet”

Så var prins Philips begravning
Prins Charles under prins Philips begravning.
Foto: NUNN SYNDICATION LIMITED 2021 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES NUNN
Prins Charles under prins Philips begravning.
Foto: DAVID DYSON/POOL/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Det var tänkt som första steget mot en försoning.

Men prins Charles och prins William hade inte förberett prins Harry på samtalet de hade med honom efter prins Philips begravning – och det slutade i ett fiasko. 

– Det var inte ett planerat möte. Harry tyckte det var rena bakhållet av hans pappa och hans bror, säger en källa vid hovet till Radar Online.

Prins Charles och prins William pratade i två timmar med prins Harry på slottet Windsor efter prins Philips begravning i helgen. Förhoppningen var att inleda vägen mot en försoning sedan Harry och Meghan först lämnat det brittiska kungahuset och därefter genomfört en kontroversiell tv-intervju med Oprah Winfrey.

Men Harry var enligt källan långt ifrån redo att sluta fred eftersom hans fru Meghan inte var närvarande. Hon är höggravid med parets andra barn och valde att stanna hemma i Kalifornien i stället för att resa till Storbritannien för att närvara vid prins Philips begravning.

– Harry har en lång lista med klagomål och är inte villig att förhandla eller tala om framtiden om inte Meghan är en del av processen, säger källan till Radar Online.

Prins William och prins Harry under prins Philips begravning.
Foto: NUNN SYNDICATION LIMITED 2021 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES

”Harry och Meghan anser att de inte har något att förlora”

Mötet mellan de tre beskrivs av källan som ”icke-produktivt”.

– Hur fredsförhandlar man med ett par som var villiga att bränna alla broar? Harry och Meghan anser att de inte har något att förlora eftersom allt från pengar till titlar redan tagits från dem. Om familjen verkligen vill sluta fred kan de börja med att ge tillbaka allt de tog, säger källan till Radar Online. 

Trots att hertiginnan Kate förde samman bröderna vid begravningen kommer hon inte att närvara vid framtida samtal om eventuell försoning bröderna emellan enligt källan.

– Kates mål är det som är bäst för maken och kungafamiljen. Hon älskar Harry men blandar sig inte i sånt som gäller titlar och pengar, säger källan till Radar Online.

Höjdpunkterna från tv-intervjun med Harry och Meghan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.