Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harry och Meghans bebis fortsätter splittra familjen

Till skillnad från sin exfru var Meghans pappa Thomas Markle inte med när Buckingham Palace kungjorde att Baby Sussex fötts.Foto: THE SUN / MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry och Meghan har valt att inte inkludera delar av hennes familj i deras liv efter att hennes pappa och syskon gjort uttalande i medier om henne.Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Få händelser kan ena en familj som ankomsten av ett nygift pars första barn.

Men inte ens i en kunglig familj kan en bebis garantera att stridsyxan begravs, och prins Harry och Meghan har redan tydligt markerat var de står när det kommer till vilka delar av släkten de vill ha i sin sons liv.

Trots att nästan hela världen verkar fira att Baby Sussex äntligen är här, så är en del av familjen inte inbjudna till folkfesten: Meghans pappa och syskon.

När Buckingham Palace i ett uttalande bekräftade den glada nyheten på måndagen så fanns hela prins Harrys närmaste familj - inklusive prinsessan Dianas syskon – med.

Men liksom vid parets bröllop i maj förra året lyste hertiginnan av Sussexs familj med sin frånvaro, och bara mamma Doria Ragland omnämndes i pressmeddelandet.

Doria Ragland ska ha varit med vid förlossningen, medan Meghans pappa Thomas Markle fick veta att Baby Sussex fötts först när han läste om det på nätet.

Meghan och pappans relation långt ifrån reparerad

Thomas Markle gjorde sig ovän med sin 37-åriga dotter strax innan hon blev hertiginna av Sussex, och på bara ett år ska de ha gått från att ha haft en kärleksfull relation till att inte ens prata med varandra.

Planen var att Thomas Markle, som arbetade som ljussättare på ett flertal teveproduktioner i Los Angeles när Meghan växte upp, skulle ha lett sin dotter nedför altaret.

Den enda av Meghans familjemedlemmar som omnämndes när Buckingham Palaces meddelade att barnet fötts var hennes mamma, Doria Ragland.Foto: Buckingham Palace / Buckingham Palace

På paparazzibilder tagna nära hans hem i Mexiko syntes han förbereda sig genom att läsa böcker om Storbritannien och måttbeställa sin smoking.

Men med bara veckor kvar till bröllopet avslöjades det att Thomas Markle varit i maskopi med fotograferna och poserat för bilderna mot betalning. Skandalen slutade med att Meghans pappa inte närvarade vid bröllopet efter en påstådd hjärtattack.

I ett handskrivet brev till sin far skickat efter bröllopet – vilket Thomas Markle sedan läckte till brittiska tidningen Mail on Sunday – anklagar Meghan honom för att ha ’krossat mitt hjärta i miljoner bitar.”

Det är nu oklart om Thomas Markle ens kommer att få träffa sin nyfödde dotterson, och lyckönskade paret via pressen.

– Jag är stolt över att min nya dotterson är född in i den brittiska kungliga familjen och jag är säker på att han kommer växa upp och tjäna kronan och det brittiska folket med heder, värdighet och ära, sa han i ett uttalande under måndagen.

Syskonen ber hertiginnan att inte ”undanhålla” Baby Sussex

Meghans halvsyskon var inte sena att pika sin syster för den fortsatt dåliga relationen till pappan och deras sida av familjen i USA efter att Baby Sussex fötts.

Thomas Markle Jnr sa i en intervju med brittiska The Sun att han hoppades att ”bebisen kan hjälpa till att reparera sprickan i familjen.”

– Förhoppningsvis kommer hon inte vara orättvis och undanhålla honom från oss alla. Jag hoppas att hon sträcker ut en hand och ser till att bebisen blir en del av alla våra liv.

Halvsystern Samantha Markle gjorde klart att även om hon är glad för Meghans skull, så tycker hon att bollen är på hertiginnans planhalva och att hon borde ta kontakt med deras far.

– Vi har räckt ut en fredens olivkvist, nu är det Meghans tur, sa hon till Daily Mail TV.

– Det vore trevligt att inte behöva reagera på vad vi hör på nyheterna utan i stället personligen träffa honom (Baby Sussex) och låta honom skapa sin egen bild av oss. 

– Jag hoppas att något av det vi säger fastnar - att hon bestämmer sig för att göra det rätta, för min pappas skull. Livet är kort, och vi är en familj.

Meghans halvsyskon har attackerat henne ett flertal gånger sedan hon gifte sig med prins Harry, samtidigt som de har bett henne om att reparera deras dåliga relation.Foto: TIM P. WHITBY / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Thomas Markle Jr, 53, och Samantha, 54, var i sena tonåren när Meghan föddes, och de stod inte sin syster nära när hon växte upp.  

De var ändå djupt sårade när de inte blev inbjudna till prinsbröllopet i Windsor och anklagade hertiginnan av Sussex för att välja kändisbekanta framför familjen.

Sedan dess har Thomas Markle Jr och Samantha ett flertal gånger kritiserat sin halvsyster både på sociala och i traditionella medier, och anklagat henne för att vara ”hjärtlös” - samtidigt som de har bönat och bett henne om att reparera deras dåliga relation.

Brittiska kungafamiljen ser fram emot att träffa Baby Sussex

Prins Harrys familj- pappa Charles, brodern William och hans fru Kate - har i under tisdagen sällat sig till lyckönskarna och berättat att de ser fram emot att träffa Baby Sussex.

Prins Charles, som under tisdagen reste till Berlin för att träffa Angela Merkel, sa att han ”inte skulle kunna vara gladare” efter att ha blivit farfar för fjärde gången.

Prins William och Catherine, hertiginnan av Cambridge, gratulerade Meghan och prins Harry i London under tisdagen.Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Charles sa att han och frun Camilla, hertiginnan av Cornwall, ser fram emot att träffa sin sonson när de återvänder till Storbritannien.

Prins William och hans fru Catherine, hertiginnan av Cambridge, gratulerade också de nyblivna föräldrarna.

– Jag är väldigt glad och nöjd att kunna välkomna min bror in i 'föreningen för sömnbrist', som föräldraskapet är, sa prins William i London.

– Som William sa, vi ser fram emot att träffa honom och att få höra vad han ska heta, lade Catherine till.

– De kommande veckorna är alltid lite skrämmande när det är första gången, så vi önskar dem allt gott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.