Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harry och Meghan kan lämna kungafamiljen

Hertiginnan Meghan berättar om mediernas bevakning.
Hertiginnan Meghan har varit hårt ansatt av pressen.Foto: ITN / ITN STELLA PICTURES
Prins Harry liknar medierapporteringen vid den som hans mamma, prinsessan Diana, utsattes för.Foto: AVALON.RED / STELLA PICTURES/AVALON.RED B68

Prins Harry och hertiginnan Meghan har tillfälligt lämnat livet i rampljuset.

Nu tror en brittisk hovexpert att beslutet kan utgöra den första delen av en långsiktig strategi där slutmålet är att lämna kungafamiljen helt och hållet.

– Det öppnar dörren för dem att välja en annan väg i livet, säger Richard Palmer i podcasten ”Pod Save the Queen”.

Vill du ha kvar prins Harry och Meghan i brittiska kungahuset?

För snart en vecka sedan meddelade prins Harry och hertiginnan Meghan att man tar paus från offentliga uppdrag.

Anledningen är att man behöver ”tid med familjen”, uppgav en källa för CNN.

Meghan har berättat att hon fått vänja sig vid mediernas ständiga intresse för hennes åsikter, livsstil och gärning.

Prins Harry har liknat mediebevakningen med den som riktades mot hans mamma, prinsessan Diana. Innan bilolyckan som tog hennes liv 1997 hade hon jagats av paparazzis.

”Min djupaste fruktan upprepar sig. Jag har sett vad som händer när någon jag älskar förvandlas till en handelsvara och inte längre behandlas som en riktig person. Jag förlorade min mamma och nu ser jag min fru falla offer för samma mäktiga krafter,” skrev prins Harry i uttalandet. 

Prins Harry och hertiginnan Meghan har bland annat stämt tidningen Mail on Sunday för att ha publicerat privata brev mellan Meghan och hennes pappa.

”Skapar ett narrativ för att rättfärdiga det här”

I det senaste avsnittet av den brittiska podcasten ”Pod Save the Queen” säger hovexperterna Russell Myers och Richard Palmer att Harry och Meghans paus från offentligheten i själva verket kan utgöra ett första steg mot att lämna kungafamiljen helt och hållet.

Man tar bland annat upp att Meghan har uttalat sig om att paret i nuläget inte njuter av livet, utan ”bara existerar”.

– För mig verkar det nästan som att de skapar ett narrativ som senare kommer rättfärdiga att man gör exakt detta (lämnar kungafamiljen, reds. anm) vid ett senare tillfälle, säger Richard Palmer.

– Jag tror utan tvekan att de har lagt grunden för det här, säger Russell Myers.

Prinsparets raseri mot brittiska tidningen

Meghan, hertiginnan av Sussex, stämmer brittiska tidning efter att tidningen publicerade ett handskrivet brev hon skrivit till sin pappa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.