Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Harry och Meghan hade svårt att förstå”

”Du kommer vara mycket saknad” sa prins Harry om sin farfar på begravningen.
Hertigparet av Sussex hade ”svårt att förstå hur saker och ting fungerar” enligt en källa.
Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Buckingham Palace.
Foto: ALBERTO PEZZALI / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter att prins Harry och Meghan tog sitt pick och pack och lämnade det brittiska hovet har det varit lugnare på Buckingham Palace, enligt en källa till tidningen The Mirror

– Ett av de största problemen med Harry och Meghan var att de hade svårt att förstå hur saker och ting fungerar när de var en del av hovet, säger källan.

Hertigparet av Sussex, prins Harry och Meghan Markle, lämnade det brittiska hovet förra våren. Då flyttade de till USA med sonen Archie.

De avstod samtidigt sina kungliga titlar samt sitt apanage. 

Nu säger en källa till The Mirror att atmosfären på hovet har varit ”lugnare” efter deras flytt, som i medierna kallats ”Megxit”. 

”De har blivit upprörda” 

– Det har varit mycket enklare utan att de har blivit upprörda över varför de inte bara kunde göra vad de ville. Det är mycket lugnare.

Prins Charles jobbar för tillfället med att fundera ut hur hans uppdrag kommer se ut sedan prins Philips död förra veckan. 

Nu antas det att prins Edward och Sophie Wessex, som har hyllats som kungafamiljens ”hemliga vapen”, kommer att ställa upp som hjälp under tiden efter prinsens bortgång, enligt Daily Mail

Kylig relation

Prins Harry och Meghan Markle ställde nyligen upp i en uppmärksammad intervju för Oprah Winfrey. Där anklagade paret hovet för rasism, och därefter har relationen mellan hovet och paret varit kylig. 

Drottning Elizabeth har kommenterat intervjun i ett uttalande: 

”Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat.” 

Prins Harry ska enligt uppgifter ha velat ta paus i de kungliga tvisterna före prins Philips begravning för att visa respekt. 

Harry skiljer sig från sin egen familj i och med flytten, enligt kunglig expert.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.