Uppgifter: Harry och Meghan tar jobbpaus

Såhär såg det ut när Meghan och Prins Harry fick varandra.
Prins Harry och Meghan tar en paus från sina offentliga uppdrag.
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Orsaken till pausen är att kungligheterna behöver ”tid med familjen”.
Foto: HENK KRUGER / AP TT NYHETSBYRÅN
Prinsparet kommer att tillbringa den lediga tiden i USA och Storbritannien.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry och Meghan har länge varit hårt bevakade av brittisk press.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry och hertiginnan Megan tar paus från offentliga uppdrag, rapporterar CNN.

Anledningen är att man behöver ”tid med familjen”, uppger en källa för nyhetskanalen.

Pausen från de offentliga åtagandena kommer att pågå fram till slutet på året. Prins Harry och Meghan kommer tillbringa den lediga tiden i både USA och Storbritannien, uppger en källa med insyn i det brittiska hovet för CNN.

Enligt källan kommer pausen dock att dröja tills mitten av november, eftersom prinsparet har en del inplanerade åtaganden innan dess.

Meghans tårar i intervjun

Beskedet kommer bara timmar efter att en ny dokumentär från ITV publicerats om kungligheternas resa i Afrika. 

I ett klipp från resan pratar Meghan om uppdragen hon ålagts med sedan hon inträdde i det brittiska kungahuset. Bland annat berättar hertiginnan att hon haft svårt att kombinera livet som nybliven mamma åt Archie med de officiella åtagandena. 

Därutöver har hon även fått vänja sig vid mediernas ständiga intresse för hennes åsikter, livsstil och gärning.

I dokumentären syns en märkbart medtagen Meghan, som tackar med tårade ögon när hon får frågan om hur pressen påverkat henne psykiskt.

– Tack att du frågar. Det är inte många människor som har frågar om jag mår okej, men det här är en väldigt verklig sak att gå igenom bakom kulisserna, säger Meghan i intervjun med ITV.

Prins Harrys kritik mot medierna

Under den senaste tiden har prins Harry gått ut hårt mot mediernas bevakning av honom och Meghan. Via hemsidan Sussex Official författade han ett budskap som gjorde det tydligt att han var orolig för hur bevakningen påverkade makan.

Där liknade han rapporteringen vid den som hans mamma, prinsessan Diana, fick utstå innan den tragiska bilolyckan som tog hennes liv 1997. Innan olyckan hade hon jagats av paparazzis.

”Min djupaste fruktan upprepar sig. Jag har sett vad som händer när någon jag älskar förvandlas till en handelsvara och inte längre behandlas som en riktig person. Jag förlorade min mamma och nu ser jag min fru falla offer för samma mäktiga krafter,” skriver prins Harry i uttalandet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.