Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Harry och Charles talar knappt med varandra

Intervjun med Oprah gjorde att relationen försämrades betänkligt mellan Harry och pappa prins Charles.
Foto: JOE PUGLIESE / AP/ TT
Prins Charles uppges vara chockad och sårad.
Foto: POOL / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Prins Charles och prins Harry har knappt pratat med varandra de senaste åtta månaderna.

Orsaken ska vara Harrys upprepade attacker mot sin far.

– Charles är djupt chockad och sårad, säger en källa till the Sun

Meghan och Harrys intervju med Oprah är kanske den händelse som fått mest uppmärksamhet. Men det är de återkommande attackerna som gjort att Charles och Harry knappt pratar med varandra, skriver the Sun

Harrys uttalande på söndagen om att han redan tidigare varnat för Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, en saudisk affärsman som hamnat i centrum i en utredning av donationer till prins Charles stiftelse. Mahfouz donerade en stor summa pengar till stiftelsen och fick senare en brittisk imperieorden. Harrys egen välgörenhetsorganisation Sentebale ska också ha fått bidrag från Mahfouz 2013, men i en intervju i helgen sa Harry att han bröt med affärsmannen av ”oro över hans motiv”. Han kallade också det inträffade i Charles stiftelse för en skandal.

– Charles är djupt chockad och sårad över Harrys senaste uttalande. Han offrade sin pappa, säger en vän till Charles.

– Det här var värre än attacken på Charles föräldraskap, eftersom det handlar om hur han hanterar sina affärer, vilket skadar en blivande kung mer. 

Träffades inte när Harry var i England

Senast Charles och Harry talade öga mot öga var på prins Philips begravning för åtta månader sedan. När Harry åter kom till England i juli för avtäckningen av prinsessan Dianas staty ska de inte ha träffats alls. Charles har heller inte mött Harry och Meghans sex månader gamla dotter Lilibet.

Enligt uppgifterna ska de bara ha haft några få krampaktiga telefonsamtal sedan Harry och Meghan lämnade kungahuset och flyttade till USA.

Stämningen mellan prinsarna på begravningen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.