Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Harry måste ha vetat att Meghan skulle hänga ut Kate”

Harry och Meghan under tv-intervjun.
Foto: AIEX TODD / AVALON / STELLA PICTURES
Hertiginnan Kate.
Foto: IAN VOGLER-DAILY MIRROR/POOL SUP / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Meghan under tv-intervjun.
Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES
Prins Harry och prins William.
Foto: BACKGRID UK / STELLA PICTURES

Hertiginnan Meghan sade under tv-intervjun med Oprah Winfrey att hertiginnan Kate fick henne att börja gråta.

Det finns en tydlig anledning till att prins Harry inte har kommenterat att Meghan hängde ut Kate enligt en hovexpert.

– Han måste ha vetat att hon skulle göra det, säger Penny Junor till Express.

Det har spekulerats livligt kring hur Kate och Meghan egentligen kom överens under tiden båda var i brittiska kungahuset. Det kom rapporter år 2018 att ”Meghan hade fått Kate att börja gråta” i samband med förberedelserna för bröllopet med Harry. Oprah Winfrey frågade Meghan under tv-intervjun om det stämde.

– Det var precis tvärtom. Några dagar före bröllopet var hon upprörd över någonting som hade med klänningarna att göra och det fick mig att börja gråta. Hon sårade verkligen mina känslor, sade Meghan.

Kate ska ha framhärdat i att brudtärnornas klänningar helt borde utformas efter kungahusets tradition, något Meghan inte höll med om.

”Han måste ha vetat att hon skulle göra det”

Hovexperten Penny Junor har skrivit flera böcker om brittiska kungahuset, däribland ”Diana, Princess of Wales” (1982), ”Charles” (1989), ”Charles and Diana: Portrait of a Marriage” (1991) och ”The Firm: The Troubled Life of the House of Windsor” (2005). Hon är övertygad om vad det var som irriterade prins William mest med intervjun.

– En av sakerna William måste ha varit mest upprörd över var att Meghan hängde ut Kate. Det var inte Harry som gjorde det, men det var hans fru och han måste ha vetat att hon skulle göra det. Han har inte heller på något tillrättavisat henne efteråt. Det beror förstås på hur Kate tog det, men jag måste säga att jag hade blivit ganska förbannad själv, säger Penny Junor.

Kate har hittills inte kommenterat intervjun. William och Charles pratade med Harry i samband med prins Philips begravning, men det ska inte ha lett till några framsteg vad gäller en försoning.

Så var stämningen mellan prinsarna under begravningen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.