Prins Harry avslöjar: Skriver sin självbiografi

Prins Harry och Meghans dotter heter Lilibet Diana Mountbatten-Windsor
Prins Harry skriver på en självbiografi.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Prinsbröderna William och Harry har haft en ansträngd relation sedan Harry beslutade att hoppa av sina kungliga åtaganden.
Foto: PA WIRE/POOL SUPPLIED BY SPLASH / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry planerar att släppa en självbiografi nästa år, rapporterar brittiska medier. 

Enligt bokförlaget har hertigen av Sussex lovat att ärligt reflektera över misstagen och lärdomarna från sitt dryga 36 åriga liv – och boken ska bli den ”definitiva redogörelsen”.

Han kommer även att ge sin syn på hur det gick till när han och hans fru, Meghan, hertiginnan av Sussex, lämnade den brittiska kungafamiljen.

Återigen kommer prins Harry, 36, med ett chockbesked som sannolikt får håret att resa sig på medlemmar i det brittiska kungahuset. 

För under pandemin har prinsen i hemlighet arbetat med att skriva sina memoarer – som planeras att komma ut nästa år, rapporterar flera brittiska medier.

Hertigen av Sussex har ingått ett avtal med förlagsjätten Penguin Random House, där han har lovat att sanningsenligt dela med sig av privata detaljer och händelser som format hans liv.

”Den definitiva redogörelsen av upplevelser, äventyr, förluster och lärdomar”, skriver bokförlaget om självbiografin i ett pressmeddelande.

Enligt prinsens talesperson kommer prins Harry inte be det brittiska kungahuset om godkännande för innehållet i boken, enligt enligt BBC.

Vill berätta sin livshistoria

I ett pressmeddelande skriver prins Harry att målet med boken är att berätta sin livshistoria.

”Min önskan är att berätta min historia – höjderna och dalarna, misstagen och lärdomarna”, skriver prinsen, enligt BBC.

Förutom sin militärtjänstgöring i Afghanistan är det dock oklart vilka specifika händelser som boken kommer att beröra.

Prins Harry hamnade på kollisionskurs med kungahuset efter att han och frun Meghan, hertiginnan av Sussex, beslutade att frånträda sina kungliga förpliktelser, för ett nytt liv i USA. 

Relationen med sin brittiska familj blev än mer infekterat tidigare i maj, efter att hertigparet ventilerat rasismanklagelser mot hovet i en tv-intervju med Oprah Winfrey. 

Ska gå till välgörenhet

Utan att nämna några namn, påstod prins Harry och hertiginnan Meghan att minst en familjemedlem spekulerat över vilken hudfärg som parets son Archie skulle få efter födseln. Enligt Harry rörde det sig inte om drottning Elizabeth eller hennes avlidne make prins Philip. 

Prins Harry, som tillsammans med hertiginnan Meghan nyligen välkomnade dottern Lilibet ”Lily” Diana – döpt efter drottning Elizabeth och prinsessan Diana – , hoppas att boken kan bli ett stöd till andra människor.

”Jag vill visa att oavsett var vi kommer ifrån, har vi mer gemensamt än vi tror”, skriver prins Harry.

Intäkterna från boken, som väntas ges ut i slutet av 2022, ska gå till välgörenhet.

Här är bildbeviset på att prins Harry minns fel

Hävdade i Oprah-intervjun att han ”inte fick cykla som barn”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.