Prins Carl Philip, hunden Siri och Alexanders barnflicka på cykeltur i Borgholm. Foto: SVEN LINDWALLPrins Carl Philip, hunden Siri och Alexanders barnflicka på cykeltur i Borgholm. Foto: SVEN LINDWALL
Prins Carl Philip, hunden Siri och Alexanders barnflicka på cykeltur i Borgholm. Foto: SVEN LINDWALL
Carl Philip pekade ut sina smultronställen i Borgholm. Foto: SVEN LINDWALLCarl Philip pekade ut sina smultronställen i Borgholm. Foto: SVEN LINDWALL
Carl Philip pekade ut sina smultronställen i Borgholm. Foto: SVEN LINDWALL

Här visar prins Carl Philip upp sommarstaden för barnflickan

Publicerad

BORGHOLM. Här visar Carl Philip och hunden Siri upp Borgholm för lille Alexanders barnflicka.

På en cykeltur tog Carl Philip sig tid att peka ut sina smultronställen i Borgholm.

Och runt nacken hade prinsen en svensk innovation.

Nu kan kungafamiljen pusta ut. Efter firande av kronprinsessan Victoria i två dagar har de nu tomt i kalendern – ett tag – och kan passa på att få tid tillsammans i sommaroasen Borgholm.

Prins Carl Philip passade på söndagsförmiddagen på att ge sig ut på en liten cykeltur i Borgholm. Med sig hade han hunden Siri och tillsammans gav de prins Alexanders barnflicka en guidad tur över kungafamiljens smultronställen i Borgholm.

 

LÄS MER: Daniels utekväll på Öland med "Foppa" 

 

Det är ju här i Borgholm som kungafamiljens sommarslott Solliden finns och det är ofta som familjen beger sig in till stan för att handla eller bara cykla omkring i den härliga sommarstaden.

Ledigt klädd i pikétröja

Under cykelturen pekade Carl Philip mot olika platser i Borgholm och efter en stund stannade cyklisterna till intill Societetsparken där prinsen tog sig lång tid och stod och pekade mot olika platser. 

Carl Philip var ledigt klädd i en mörkblå pikétröja och solglasögon. Runt Carl Philips hals satt en svensk innovation – cykelhjälmen Hövding, som uppfanns av två svenskor. Den är "osynlig" och fungerar som en airbag vid en eventuell olycka. Men den är en riktig dyrgrip – priset ligger på strax över 2 500 kronor.

Carl Philip med cykelhjälmen runt halsen och barnflickan som han visade upp Borgholm för.Foto: SVEN LINDWALL

Cyklade i lugn takt

Men några olyckor inträffade inte. Cykelturen var i lugn takt och barnflickan tittade intresserat och nyfiket, med hunden Siri intill sig, innan de återvände tillbaka till Sollidens slott – där övriga delar av kungafamiljen väntade.

Prins Carl Philip har ett lugnt arbetsschema under sommaren. Sitt första offentliga uppdrag, enligt hovets kalender, har han i augusti då han i två dagar närvarar vid utdelningen av Prins Carl Philips racingpokal i Lidköping.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.