Här visar prins Carl Philip upp sommarstaden för barnflickan

Prins Carl Philip, hunden Siri och Alexanders barnflicka på cykeltur i Borgholm.
Foto: SVEN LINDWALL
Carl Philip pekade ut sina smultronställen i Borgholm.
Foto: SVEN LINDWALL

BORGHOLM. Här visar Carl Philip och hunden Siri upp Borgholm för lille Alexanders barnflicka.

På en cykeltur tog Carl Philip sig tid att peka ut sina smultronställen i Borgholm.

Och runt nacken hade prinsen en svensk innovation.

Nu kan kungafamiljen pusta ut. Efter firande av kronprinsessan Victoria i två dagar har de nu tomt i kalendern – ett tag – och kan passa på att få tid tillsammans i sommaroasen Borgholm.

Prins Carl Philip passade på söndagsförmiddagen på att ge sig ut på en liten cykeltur i Borgholm. Med sig hade han hunden Siri och tillsammans gav de prins Alexanders barnflicka en guidad tur över kungafamiljens smultronställen i Borgholm.


LÄS MER: Daniels utekväll på Öland med "Foppa" 


Det är ju här i Borgholm som kungafamiljens sommarslott Solliden finns och det är ofta som familjen beger sig in till stan för att handla eller bara cykla omkring i den härliga sommarstaden.

Ledigt klädd i pikétröja

Under cykelturen pekade Carl Philip mot olika platser i Borgholm och efter en stund stannade cyklisterna till intill Societetsparken där prinsen tog sig lång tid och stod och pekade mot olika platser. 

Carl Philip var ledigt klädd i en mörkblå pikétröja och solglasögon. Runt Carl Philips hals satt en svensk innovation – cykelhjälmen Hövding, som uppfanns av två svenskor. Den är "osynlig" och fungerar som en airbag vid en eventuell olycka. Men den är en riktig dyrgrip – priset ligger på strax över 2 500 kronor.

Carl Philip med cykelhjälmen runt halsen och barnflickan som han visade upp Borgholm för.
Foto: SVEN LINDWALL

Cyklade i lugn takt

Men några olyckor inträffade inte. Cykelturen var i lugn takt och barnflickan tittade intresserat och nyfiket, med hunden Siri intill sig, innan de återvände tillbaka till Sollidens slott – där övriga delar av kungafamiljen väntade.

Prins Carl Philip har ett lugnt arbetsschema under sommaren. Sitt första offentliga uppdrag, enligt hovets kalender, har han i augusti då han i två dagar närvarar vid utdelningen av Prins Carl Philips racingpokal i Lidköping.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.