Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här visar prins Carl Philip upp sommarstaden för barnflickan

Prins Carl Philip, hunden Siri och Alexanders barnflicka på cykeltur i Borgholm. Foto: SVEN LINDWALL
Carl Philip pekade ut sina smultronställen i Borgholm. Foto: SVEN LINDWALL

BORGHOLM. Här visar Carl Philip och hunden Siri upp Borgholm för lille Alexanders barnflicka.

På en cykeltur tog Carl Philip sig tid att peka ut sina smultronställen i Borgholm.

Och runt nacken hade prinsen en svensk innovation.

Nu kan kungafamiljen pusta ut. Efter firande av kronprinsessan Victoria i två dagar har de nu tomt i kalendern – ett tag – och kan passa på att få tid tillsammans i sommaroasen Borgholm.

Prins Carl Philip passade på söndagsförmiddagen på att ge sig ut på en liten cykeltur i Borgholm. Med sig hade han hunden Siri och tillsammans gav de prins Alexanders barnflicka en guidad tur över kungafamiljens smultronställen i Borgholm.

 

LÄS MER: Daniels utekväll på Öland med "Foppa" 

 

Det är ju här i Borgholm som kungafamiljens sommarslott Solliden finns och det är ofta som familjen beger sig in till stan för att handla eller bara cykla omkring i den härliga sommarstaden.

Ledigt klädd i pikétröja

Under cykelturen pekade Carl Philip mot olika platser i Borgholm och efter en stund stannade cyklisterna till intill Societetsparken där prinsen tog sig lång tid och stod och pekade mot olika platser. 

Carl Philip var ledigt klädd i en mörkblå pikétröja och solglasögon. Runt Carl Philips hals satt en svensk innovation – cykelhjälmen Hövding, som uppfanns av två svenskor. Den är "osynlig" och fungerar som en airbag vid en eventuell olycka. Men den är en riktig dyrgrip – priset ligger på strax över 2 500 kronor.

Carl Philip med cykelhjälmen runt halsen och barnflickan som han visade upp Borgholm för. Foto: SVEN LINDWALL

Cyklade i lugn takt

Men några olyckor inträffade inte. Cykelturen var i lugn takt och barnflickan tittade intresserat och nyfiket, med hunden Siri intill sig, innan de återvände tillbaka till Sollidens slott – där övriga delar av kungafamiljen väntade.

Prins Carl Philip har ett lugnt arbetsschema under sommaren. Sitt första offentliga uppdrag, enligt hovets kalender, har han i augusti då han i två dagar närvarar vid utdelningen av Prins Carl Philips racingpokal i Lidköping.