Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här träffar Victoria barn på det "egna" sjukhuset

Kronprinsessan Victoria var i dag på plats i Linköping för namngivningen av barn- och ungdomssjukhuset – uppkallat efter henne själv.Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Victoria fick hälsa på barnen på sjukhuset och se verksamheten.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nu har kronprinsessan Victoria fått ett "eget" sjukhus.

På torsdagen besökte hon Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Linköping – och träffade patienter.

Under dagen ska hon också genomföra en landskapsvandring i Östergötland.

Det är inte alla som kan stoltsera med att ha ett sjukhus uppkallat efter en själv.

Men det kan vår kronprinsessa.

På torsdagsmorgonen namngavs barn- och ungdomssjukhuset vid Universitetssjukhuset i Linköping. Formellt heter det nu "H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus".

Kronprinsessan Victoria var själv på plats för namngivningsceremonin. Då fick hon också träffa de barn och unga som är patienter på sjukhuset.

Kronprinsessan Victoria avtäckte väggen bakom sig, där namnet på sjukhuset står skrivet.Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Hon fick en rundtur på sjukhuset och fick se den verksamhet som bedrivs där.

– Det är en stor ära för Universitetssjukhuset att få använda Kronprinsessan Victorias namn. Barn- och ungdomssjukhuset har arbetat under många år för att skapa en stark och samlad högspecialiserad sjukvård för barn och ungdomar i hela den sydöstra sjukvårdsregionen. Namnet stärker barnsjukvården och dess viktiga roll inom Universitetssjukhuset, har Ditte Pehrsson Lindell, vårddirektör och tillförordnad regiondirektör, sagt i ett pressmeddelande.

Barnens glädje över Victorias besök

Barnen var mycket glada över att få besök av Sveriges kronprinsessa och flera tog ett fast grepp om Victorias hand under rundturen för att gå nära henne. De fick visa verksamheten på sjukhuset och hur miljön är anpassad för barn med leksaker och färgglad inredning.

En glad kronprinsessa.Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Dagen fortsätter sedan med en landskapsvandring i Östergötland. Vandringen sker i Tinnerö naturreservat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.