Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här tas prins Harry på bar gärning under matkuppen

Prins Harry passade på att spana in buffébordet lite extra under Meghans lanseringsfest. Foto: AVALON.RED B68
Prins Harry hajar till när han upptäcker att både han och godsakerna fastnat på film. Foto: Twitter/Chris Ship
Prinsen försöker gömma godbitarna bakom ryggen. Enligt hovjournalister Chris Ship från ITV News så är det friterade degknyten, samosas, som han plockat på sig. Foto: Twitter/Chris Ship
Meghan lanserar en kokbok till stöd för de drabbade i branden i Grenfell Tower i London. Foto: BEN STANSALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Även kungligheter älskar gratis mat.

Men när prins Harry försöker komma undan med att ha plockat på sig extra godbitar från Meghans fest finns ett problem:

Hela kuppen har fångats på film.

”Jag tror att vi tog prins Harry på bar gärning när han stjäl några samosas”, skriver hovjournalisten Chris Ship efter händelsen.

Vem har inte stått framför ett välfyllt buffébord och smugit med sig några extra godbitar hem? Även kungligheter gör det – så när prins Harry får syn på maten vid Meghans första egna lunchevent på Kensington Palace är det kanske inte så konstigt att han passar på.

Med händerna fulla av samosas, vilket är friterade degknyten med fyllning, tvingas prinsen försöka hindra att hans matkupp upptäcks. Han gömmer godsakerna bakom ryggen och spanar sig oroligt omkring, innan han inser att hela kuppen fångats på film av ITV News hovjournalist Chris Ship. Prinsen hajar till i steget – och bränner av ett stort leende mot linsen.

Prins Harry togs på bar gärning

”Jag kan ha fel men jag tror att vi tog prins Harry på bar gärning när han stjäl några samosas”, skriver Chris Ship på Twitter.

https://twitter.com/chrisshipitv/status/1042821791935344641

Firandet under torsdagen var en lanseringsfest för Meghans kokbok till stöd för de drabbade i branden i Grenfell Tower i London. 

Meghan höll sitt första tal

Meghan höll tal, sitt första sedan hon blev en del av det brittiska kungahuset, där hon tackade för att hon fått vara en del av projektet som varit ”enormt kärleksfullt arbete”.

Meghan lanserar en kokbok till stöd för de drabbade i branden i Grenfell Tower i London. Mer än 70 personer omkom i branden. Foto: I-IMAGES / POLARIS IMAGES

– Jag hade nyligen flyttat till London och jag kände mig så omedelbart välkomnad av kvinnorna i köket. Er värme och er vänlighet, och att vara i den här staden och se i det lilla rummet hur multikulturellt det var, sa hon och fortsatte:

– Jag kände mig, på ett personligt plan, så stolt över att bo i en stad med så mycket mångfald. Att det är fler än 12 länder representerade i ett litet rum är ganska enastående.

Mamma Doria Ragland deltog på festen

Prins Harry höll sig i bakgrunden tillsammans med Meghans mamma Doria Ragland som också var med på lanseringsfesten. Det är mammans första framträdande tillsammans med Meghan sedan bröllopet.

Både prins Harry och Meghans mamma Doria Ragland var på plats för att visa sitt stöd för hertiginnan Meghan. Foto: I-IMAGES / POLARIS IMAGES

Senare fick dock prins Harry kliva fram och ta sina äktenskapliga plikter på största allvar. När det vankades gruppfotografering tog vinden tag i Meghans hår ordentligt – och likt en räddare i nöden försökte prinsen att hålla nere hennes hår med händerna.

https://twitter.com/chrisshipitv/status/1042793934215434241