Kungen och kronrpinsessan Victoria med bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson. Victoria bar en Lindex-blus vid mötet. Foto: Kungahuset.seKungen och kronrpinsessan Victoria med bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson. Victoria bar en Lindex-blus vid mötet. Foto: Kungahuset.se
Kungen och kronrpinsessan Victoria med bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson. Victoria bar en Lindex-blus vid mötet. Foto: Kungahuset.se
Blusen kostar 299 kronor. Här syns Victoria och kungen med miljöminister Karolina Skog. Foto: Kungahuset.seBlusen kostar 299 kronor. Här syns Victoria och kungen med miljöminister Karolina Skog. Foto: Kungahuset.se
Blusen kostar 299 kronor. Här syns Victoria och kungen med miljöminister Karolina Skog. Foto: Kungahuset.se
Här tillsammans med EU- och handelsminister Ann Linde. Foto: Kungahuset.seHär tillsammans med EU- och handelsminister Ann Linde. Foto: Kungahuset.se
Här tillsammans med EU- och handelsminister Ann Linde. Foto: Kungahuset.se

Här tar Victoria emot ministrar i Lindex-blus

Publicerad

Här tar kronprinsessan Victoria emot regeringen - i en blus från Lindex för 299 kronor.

Modeexperten Emma Danielsson är lyrisk.

– Det är jätteroligt att hon återigen väljer svenskt och att det är från en av våra kedjor. Och det blir ju extra roligt när det är plagg som man själv som vanlig konsument har möjlighet att gå ut och köpa, säger hon.

Under onsdagen hölls det konselj på det kungliga Slottet. Här fick regeringens ministrar träffa kungen och kronprinsessan för att informera om det pågående regeringsarbetet och svara på frågor från kungligheterna.

Varje år hålls tre till fyra konseljer. Band deltagande ministrar fanns under mötet bland andra bostadsminister Peter Eriksson och miljöminister Karolina Skog.

Men det var kronprinsessan som fick mest uppmärksamhet - för sin lediga men eleganta stil. Hon var klädd i en kort blå spetsblus med matchande pennkjol, båda från klädeskedjan Lindex där de säljs för 299 respektive 349 kronor.

Att kronprinsessan tar emot Sveriges regering i så enkla och - relativt - billiga kläder hyllas av modeexperten Emma Danielsson.

– Det finns ett oerhört intresse för kungafamiljen, inte minst för deras kläder. Alla är väldigt nyfikna på vad de klär sig i. Människor är intresserade av märken och det blir det ju extra roligt när det är plagg som man själv som vanlig konsument har möjlighet att gå ut och köpa, säger hon.

 

LÄS MER: Estelle och Leonore ska få stjäla showen på nationaldagen

Internationella stilikoner

Hon tror att det kan ge skjuts åt svensk design.

– Det är jätteroligt att hon återigen väljer svenskt, och att det är från en av våra kedjor. Hon är en sådan stor stilikon i Sverige och även internationellt, så det blir en skjuts för svenskt mode när kronprinsessan eller hela kungafamiljen väljer att visa upp svenskt mode, säger Emma Danielsson.

Men flera av de svenska prinsessorna har uppmärksammats för sina val av enkla, relativt billiga kläder från svenska modekedjor.

– Vi såg även prinsessan Sofia i Lindex för några veckor sedan. Och vi såg kronprinsessan bära H&M två gånger under kungens 70-årsfirande. Jag tycker att de är duktiga på det. Jag ser gärna mer svenskt mode på kungahusets medlemmar, säger Emma Danielsson.

Själva plagget då? Jo, det är helt trendriktigt, menar hon.

– Det har varit väldigt mycket spets den här våren, det är en stor trend just nu. Och jag tycker att stilen i sig är ganska nedtonad och klassisk, men hon ser väldigt elegant och välklädd ut, säger Emma Danielsson, som menar att kronprinsessan i och för sig alltid är elegant.

– Det är det hon är så väldigt duktig på, att visa hur man tar plagg från våra olika kedjor, och klär upp sig. Kronprinsessan ser ju alltid elegant ut, fortsätter hon.

 

LÄS MER: Kungens hårda kritik mot nya byggprojektet

Miljöintresserade kungligheter

– Stilen är kanske inte det mest extravaganta hon burit, eller mest utstickande, men hon ser ju väldigt snygg och välklädd ut och jag tror att det här är en stil som många svenska kvinnor kan ta till sig, säger hon.

För Lindex är det ett riktigt lyft att Victoria väljer kedjans kläder i så här officiella sammanhang.

– Det är självklart jätteroligt att kronprinsessan Victoria valt att bära denna spetsblus med tillhörande kjol från vår sommarkollektion. Vi vill erbjuda ett inspirerande mode för alla tillfällen och det är inte första gången som kronprinsessan väljer att klä sig i Lindex. Vi hoppas så klart att många blir inspirerade av kronprinsessans snygga stil och hittar sina sommarplagg hos oss, skriver kommunikatören Kristina Hermansson i ett mejl till Expressen.

Bland regeringens ministrar uppskattades mötet med kungligheterna.

– Vi hade det trevligt! Klimat- och miljöfrågor angår alla människor, och såväl kungen som kronprinsessan är både engagerade och intresserade, hälsar nytillträdda miljöministern Karolina Skog.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.