Här stöttar Madeleine Silvia efter sjukdomen

Emellanåt har Madeleine och Silvia stannat upp och pratat med varandra.
Foto: IBL
Prinsessan Madeleine har setts ta flera promenader med sin mamma Silvia under semestern i Alperna.
Foto: IBL
Medan Chris O'Neill var ute med barnvagnen och promenerade har Madeleine funnits vid sin mammas sida.
Foto: IBL
Prinsessan Madeleine och hela hennes familj är med under kungaparets resa.
Foto: IBL
Hovets informationschef Margareta Thorgren låter hälsa att hovet inte kommenterar kungafamiljens privata resor.
Foto: IBL
Nu stöttas Silvia av prinsessan Madeleine som följt med sin mamma på en skidsemester till en av lyxorterna i de schweiziska Alperna.
Foto: IBL
De senaste veckorna har varit dramatiska för kungafamiljen.
Foto: IBL
1 / 8

Prinsessan Madeleine stöttar mamma Silvia efter den akuta sjukdomen under julhelgen.

Just nu är de på en av lyxorterna i schweiziska Alperna där Madeleine och Silvia har setts ta flera promenader ihop.

De är där med delar av den närmsta kungafamiljen – och flera av sina nära vänner.

Drottning Silvia återhämtar sig efter sjukdomsfallet under julhelgen.

Nu stöttas hon av prinsessan Madeleine som följt med sin mamma på en skidsemester till en av lyxorterna i de schweiziska Alperna. Madeleine har rest ner tillsammans med hela sin familj – Chris, Leonore och Nicolas – för att tillbringa kvalitetstid med sina föräldrar.

På onsdagskvällen publicerade hovet en bild av kungen och drottningen som poserade framför kameran och berättade samtidigt att de var på vandring i schweiziska Alperna.

Men även prinsessan Madeleine och hela hennes familj är alltså med under kungaparets kärleksresa, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera om.

Medan Chris O'Neill var ute med barnvagnen och promenerade har Madeleine funnits vid sin mammas sida. De har synts på promenader och har emellanåt stannat upp och pratat med varandra.

Samtidigt har Silvia också ägnat efterlängtad tid åt sina barnbarn, prinsessan Leonore, 2, och prins Nicolas, 1, som har lekt i snön.

Kungen och drottningen har båda fått tid att träffa Madeleines familj – Chris och barnen Leonore och Nicolas – som annars bor i London.
Foto: IBL
Flera av kungaparets närmaste vänner är också med på resan och umgås med familjen.
Foto: IBL
Det har varit en tuff tid för drottning Silvia som på julafton tvingades vara på sjukhus efter att ha drabbats av akut yrsel.
Foto: IBL
Det har varit en tuff tid för drottning Silvia som på julafton tvingades vara på sjukhus efter att ha drabbats av akut yrsel.
Foto: IBL
Madeleine kidnappades av vännerna och syster Victoria för sin möhippa på en exklusiv skidort i Alperna 2013.
Foto: Sven Lindwall

Kungafamiljens närmaste vänner följer med

Förutom kungaparet och prinsessan Madeleines familj är flera av kungafamiljens allra närmaste vänner med på skidresan. Louise "Lussan" Gottlieb, som är en av Madeleines allra närmaste vänner, är på plats i Schweiz. Även Caroline Kreuger Nilsson, en av Madeleines vänner, är där tillsammans med sin mamma Agneta Kreuger och hennes partner Lars Abrahamsson.

De senaste veckorna har varit dramatiska för kungafamiljen. I stället för traditionsenligt firande ute på Drottningholms slott tvingades drottning Silvia, som är den i kungafamiljen som håller hårdast på jultraditionerna, att tillbringa högtidsdagen på Danderyds sjukhus. Hon tillbringade totalt två nätter på sjukhus efter att ha drabbats av yrsel i samband med sin födelsedag den 23 december.

På juldagen lämnade Silvia sjukhuset och begav sig senare till Stenhammars slott i Flen som är kungaparets weekendparadis. Där firade hon och kungen in det nya året 2017 på traditionsenligt sätt.

Hovets informationschef Margareta Thorgren låter hälsa att hovet inte kommenterar kungafamiljens privata resor.

Kungafamiljen i Alperna

Januari 2014: När kungafamiljen skulle fira in det nya året 2014 var hela familjen i den exklusiva skidorten Cervinia i italienska Alperna. Under resan skadade kronprinsessan foten så illa att hon fick transporteras med helikopter till sjukhus i Genève i Schweiz. Det visade sig vara en spricka i foten.

Mars 2013: Madeleine kidnappades av vännerna och syster Victoria för sin möhippa på en exklusiv skidort i Alperna. 

Januari 2012: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill semestrar i jet set-orten Verbier i schweiziska Alperna. De ses kyssas på flera bilder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.