Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här ska prinsparet ha sin privata fest

Här i ett bergrum på Skeppsholmen ska Carl Philip och Sofia ha sin privata fest.
Foto: David Sica

Här i ett bergrum på Skeppsholmen ska prins Carl Philip och Sofia Hellqvist ha sin privata fest i morgon kväll.

Inne i det omfattande tunnelsystemet på över 1000 kvadratmeter ska det blivande brudparet ha fest.

Sent i kväll ordnades de sista detaljerna inför partyt som kommer pågå långt in på lördag morgon.

Det är nu mindre än två dagar kvar till årets kungliga bröllop i Slottskyrkan mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. I princip allt är klart, men dagen före de blir ett äkta par ska de bjuda sina vänner på en privat fest.

Expressen kan avslöja att den privata festen blir något utöver det vanliga. I morgon eftermiddag kommer gästerna att hämtas upp av båt. Ombord kommer förfriskningar i form av champagne att serveras och det kommer dessutom att bjudas på snittar.

Efter en dryg timme är det meningen att gästerna ska ankomma till Skeppsholmen inne i centrala Stockholm. Tidigare har det förekommit uppgift om Vaxholm och dess Kastell, men det är Skeppsholmen och det bergrum som finns där som är målet för gästerna.

På Skeppsholmen finns ett bergrum från 1939 och användes som eventuellt militärt försvar under andra världskriget. Bergrummet har ett avancerat tunnelsystem och är över 1000 kvadratmeter stort. Det var fram till 1960-talet en del av svenska flottans huvudbas.

2010 öppnades bergrummet upp som en utställningshall och visade då Kinas terrakottaarmé. Över 350 000 besökare och blev Sveriges mest besökta.

Här ska Carl Philip och Sofia Hellqvist ha den privata middagen som blir starten på bröllopsfirandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.