Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här semestrar Daniel med Estelle i Dubai

Prins Daniel är på semester i Dubai.
Enligt uppgifter till Expressen är hela kronprinsessfamiljen samlade i Dubai.
Foto: ROBIN UTRECHT/ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK
Familjen avnjuter bland annat bad.
Foto: KATE GABOR / KUNGAHUSET

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har lämnat höstrusket i Stockholm.

Hela familjen är, enligt uppgifter till Expressen, på plats och firar höstlov i ett 30-gradigt Dubai.

Daniel och Estelle smet undan och lekte i vattenparken Aquaventure, som hör till femstjärniga lyxhotellet Atlantis.

Sedan en vecka tillbaka är det tomt i kronprinsessan Victorias och prins Daniels officiella program som hovet presenterar på sin hemsida.

Det senaste Victoria gjorde var att genomföra en av sina landskapsvandringar i Östergötland.

Expressen kan avslöja att paret har tagit en veckas semester med barnen.

Resmålet: Dubai.

Med omkring 30 grader och strålande sol blev det ett perfekt resmål för kronprinsessfamiljen att hämta andan på och komma bort från det svenska höstrusket. Estelle, som går i förskola, har ju precis som alla andra barn höstlov vilket innebär möjligheter för hela familjen att gemensamt tillbringa tid tillsammans.

Prins Daniel tar sig upp ur en gummiring i vattenlandet.

Så sent som i torsdags besökte familjen vattenlandet Aquaventure. Vattenparken är en av världens mest kända och 2015 och 2016 vann Aquaventure pris för bästa hotell-vattenpark i hela världen.

Prins Daniel och prinsessan Estelle syntes till i en av vattenlandets stora rutschkanor där de åkte i en stor ringformad vattenleksak.

Prins Daniel och prinsessan Estelle lekte i vattenparken

Daniel hade solglasögon, keps och en blå UV-tröja för att skydda sig mot den stekheta solen. Dottern Estelle gick intill och höll pappa Daniel i handen.

De hade sällskap av flera andra personer som de skrattade och pratade ihop med. Med Daniel och Estelle fanns också en medarbetare från vattenparken. På ryggen till hans tröja stod det tydligt: "Lifeguard".

Prins Daniel var klädd i blå UV-tröja, keps och badshorts.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar syntes inte till i vattenparken, men enligt uppgifter till Expressen ska även de vara med på utlandssemestern.

Parken hör till hotellkomplexet Atlantis, ett femstjärnigt sådant med över 1 500 rum och ett känt tillhåll för internationella celebriteter som besöker Dubai.

Till hotellet hör, förutom vattenparken som kronprinsessfamiljen valde att besöka, också akvariet The Lost Chambers Aquarium.

Hovet kommenterar inte kronprinsessfamiljens resa till Dubai

Expressen har tidigare rapporterat att kungen och drottningen tillbringar höstlovet i London, där prinsessan Madeleine och Chris O’Neill bor.

– Höstlovet innebär att fler och fler svenskar tar några extra dagar ledigt. Det gör även delar av kungafamiljen, sa Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, då.

När Expressen kontaktar Thorgren om kronprinsessfamiljens Dubairesa säger hon:

– Hovet kommenterar inte kungafamiljens privata resor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.