Prins Daniel är på semester i Dubai.Prins Daniel är på semester i Dubai.
Prins Daniel är på semester i Dubai.
Enligt uppgifter till Expressen är hela kronprinsessfamiljen samlade i Dubai. Foto: ROBIN UTRECHT/ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCKEnligt uppgifter till Expressen är hela kronprinsessfamiljen samlade i Dubai. Foto: ROBIN UTRECHT/ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK
Enligt uppgifter till Expressen är hela kronprinsessfamiljen samlade i Dubai. Foto: ROBIN UTRECHT/ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK
Familjen avnjuter bland annat bad. Foto: KATE GABOR / KUNGAHUSETFamiljen avnjuter bland annat bad. Foto: KATE GABOR / KUNGAHUSET
Familjen avnjuter bland annat bad. Foto: KATE GABOR / KUNGAHUSET

Här semestrar Daniel med Estelle i Dubai

Publicerad

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har lämnat höstrusket i Stockholm.

Hela familjen är, enligt uppgifter till Expressen, på plats och firar höstlov i ett 30-gradigt Dubai.

Daniel och Estelle smet undan och lekte i vattenparken Aquaventure, som hör till femstjärniga lyxhotellet Atlantis.

Sedan en vecka tillbaka är det tomt i kronprinsessan Victorias och prins Daniels officiella program som hovet presenterar på sin hemsida.

Det senaste Victoria gjorde var att genomföra en av sina landskapsvandringar i Östergötland.

Expressen kan avslöja att paret har tagit en veckas semester med barnen.

Resmålet: Dubai.

Med omkring 30 grader och strålande sol blev det ett perfekt resmål för kronprinsessfamiljen att hämta andan på och komma bort från det svenska höstrusket. Estelle, som går i förskola, har ju precis som alla andra barn höstlov vilket innebär möjligheter för hela familjen att gemensamt tillbringa tid tillsammans.

Prins Daniel tar sig upp ur en gummiring i vattenlandet.

Så sent som i torsdags besökte familjen vattenlandet Aquaventure. Vattenparken är en av världens mest kända och 2015 och 2016 vann Aquaventure pris för bästa hotell-vattenpark i hela världen.

Prins Daniel och prinsessan Estelle syntes till i en av vattenlandets stora rutschkanor där de åkte i en stor ringformad vattenleksak.

Prins Daniel och prinsessan Estelle lekte i vattenparken

Daniel hade solglasögon, keps och en blå UV-tröja för att skydda sig mot den stekheta solen. Dottern Estelle gick intill och höll pappa Daniel i handen.

De hade sällskap av flera andra personer som de skrattade och pratade ihop med. Med Daniel och Estelle fanns också en medarbetare från vattenparken. På ryggen till hans tröja stod det tydligt: "Lifeguard".

Prins Daniel var klädd i blå UV-tröja, keps och badshorts.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar syntes inte till i vattenparken, men enligt uppgifter till Expressen ska även de vara med på utlandssemestern.

Parken hör till hotellkomplexet Atlantis, ett femstjärnigt sådant med över 1 500 rum och ett känt tillhåll för internationella celebriteter som besöker Dubai.

Till hotellet hör, förutom vattenparken som kronprinsessfamiljen valde att besöka, också akvariet The Lost Chambers Aquarium.

Hovet kommenterar inte kronprinsessfamiljens resa till Dubai

Expressen har tidigare rapporterat att kungen och drottningen tillbringar höstlovet i London, där prinsessan Madeleine och Chris O’Neill bor.

– Höstlovet innebär att fler och fler svenskar tar några extra dagar ledigt. Det gör även delar av kungafamiljen, sa Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, då.

När Expressen kontaktar Thorgren om kronprinsessfamiljens Dubairesa säger hon:

– Hovet kommenterar inte kungafamiljens privata resor.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.