Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här samlas kungafamiljen för Carolas konsert

Här överraskar Carola kronsprinsessan med födelsedagssång.
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria under Carolas konsert.
Foto: JONAS EKSTRÖMER /TT / TT NYHETSBYRÅN
Här anländer kungafamiljen till kvällens ”Solliden Sessions”, ledda av kung Carl Gustaf och drottning Silvia.
Foto: Magnus Johnsson / Fototjänster i Kalmar
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kronprinsessan Victoria med maken prins Daniel och dottern prinsessan Estelle.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Carola uppträdde på Solliden – dagen innan kronprinsessan Victorias 44-årsdag.

Se bilderna på kungafamiljen från konserten på Solliden här!

Kungafamiljen tjuvstartade firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag med dunder och brak – med en konsert av Carola. Dagen innan den 44:e Victoriadagen tog artisten plats på Sollidens scen, inbjuden av kungen själv.

På plats var kung Carl Gustaf och drottning Silvia som satt tillsammans med kronprinsessan Victoria och hennes dotter prinsessan Estelle, 9, under konserten. Även prins Daniel var på plats, samt prins Carl Philip och prinsessan Sofia med deras fyra månader gamla son prins Julian.

Kungafamiljen avnjuter Carolas sommarkonsert tillsammans.
Foto: Magnus Johnsson / Fototjänster i Kalmar
Foto: JONAS EKSTRÖMER /TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER /TT / TT NYHETSBYRÅN
Snart fyra månader gamla prins Julian följde med i barnvagnen.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Carola utlovade innan en intim och avskalad konsert. Bland låtarna hon spelade fanns bland annat klassiker ur hennes egen katalog som ”Säg mig”, ”Genom allt” och ”Mitt i ett äventyr”. Dessutom bjöd hon på visan ”Visa vid vindens ängar” och psalmen ”Herrens nåd är var morgon ny”.

– Jag kan inte tänka mig en vackrare uppstart efter pandemin än att få ta mina första toner på Solliden. Som jag längtar att få sjunga för publiken och välkomna sommaren tillsammans, sa hon innan konserten till Svensk damtidning

Carolas konsert är en i raden som äger rum på Solliden denna sommar, i ett nytt koncept som kallas ”Solliden Sessions”, där ett gäng artister har bjudits in för att göra exklusiva spelningar. Peter Jöback var den som sparkade i gång det hela i början av juli, följt av Lena Philipsson. Senare i sommar kommer bland andra Hasse Andersson, Arvingarna och Lill Lindfors inta scenen. 

Carola uppträder för kungafamiljen och en liten publik på Solliden.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: Magnus Johnsson / FOTOTJÄNSTER I KALMAR

Victoriadagen firas annorlunda i år 

Det officiella firandet av kronprinsessan äger rum på Borgholms slott den 14 juli. På Victoriakonserten är det Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba, Mando Diao, Smith & Thell, Moonica Mac och Sofia Jannok som uppträder.

Precis som 2020 är Victoriadagen i år en nedtonad affär till följd av coronapandemin. Vissa förändringar har gjorts för att minska risken för smittspridning.

”Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter Kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott. Det publika firande av Kronprinsessans födelsedag inleds först vid Victoriakonserten i Borgholms slottsruin där Kronprinsessparet och delar av Kungafamiljen deltar”, skriver hovet i ett pressmeddelande.

I morgon är det dags för kronprinsessan Victorias födelsedag, hon fyller 44 år, men redan ikväll påbörjades firandet på Solliden på Öland med en exklusiv konsert av Carola.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.