Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här prickar Sofia in heta modetrenden

Här bär prinsessan prickigt och höghalsat – helt rätt i höst.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Prinsessan Sofia bar en blus från H&M när hon lämnade sjukhuset efter förlossningen i september.Foto: KUNGAHUSET

Prinsessan Sofia gör det igen – bär kläder från ett svenskt märke.

När prinsessan tog plats på Hallwylska Palatset i Stockholm i fredags bar hon kläder från svenska märket Greta. 

– Prinsessan Sofia lyckas verkligen pricka in höstens två stora trender – prickigt och höghalsat. Det här är hennes comeback som kunglig stilikon och hon strålar verkligen, säger Magda Omerspahic, Expressens modeexpert.

Prinsessan Sofia bär ofta svenskt mode och tar ofta chansen att visa det på officiella tillställningar. 

I fredags var inget undantag. Då bar prinsessan Sofia en svart kjol från det svenska märket Greta, vilket Twitterkontot Ufo no more har uppmärksammat, när hon tillsammans med ett hundratal gäster samlades i Hallwylska Palatset i Stockholm för en insamlingsmiddag för prinsessan Sofias hjärtefråga Project Playground, som hon var med och grundade. 

– Kjolen kommer från det svenska märket Greta, kläder som även kronprinsessan Victoria är ett stort fan av, säger Magda Omerspahic, Expressens modeexpert.

LÄS MER: Sofias mammastil – bar H&M på bilden 

Hallwylska palatset.Foto: MARTINA HUBER

”Det är väldigt mycket Hollywoodglamour över prinsessan”

Omerspahic fortsätter: 

– Den prickiga blusen är helt rätt och hon matchar den snyggt instoppad i en svart, lång kjol. Midjan markeras fint och till det har hon en elegant frisyr och runda örhängen. Det är väldigt mycket Hollywoodglamour över prinsessan!

Under insamlingsgalan i fredags var det fokus på barns rättigheter – en hjärtefråga för Sofia.

– Målet är att varje barn ska ha samma kärleksfulla barndom som jag har fått och som jag hoppas kunna ge till mina barn, sa prinsessan Sofia i fredags. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.