Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här önskar Estelle god jul till Sverige

Familjen myser framför en brasa i skogen.
Foto: Kungahuset.se
Kronprinsessfamiljen önskar God jul från Tyresta nationalpark.
Foto: Kungahuset.se
Prins Oscar i en bärsele på mamma Victorias mage.
Foto: Kungahuset.se
Estelles hälsning 2013: Pepparkaksbak.
Foto: Kungahuset.Se
Estelles hälsning 2015: Tunnbrödsbak på Skansen.
Foto: Kungahuset

Här är Estelles julhälsning till svenska folket.

Med filmen vill kronprinsessfamiljen visa upp den svenska naturen.

– Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har ett stort intresse för natur- och miljöfrågor, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Nedräkningen till julfirandet har börjat. På lördag är det julafton – och som för många andra familjer är det en högtid att se fram emot även för kungafamiljen.

På måndagen publicerade hovet, via Instagram, en film från Tyresta nationalpark där kronprinsessfamiljen önskar svenska folket en god jul.

Prins Oscar sitter i kronprinsessan Victorias knä

I videon sitter kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar – den siste i Victorias knä – framför en brasa ute i parken.

– God jul och gott nytt år, säger hela familjen i hälsningsvideon – där Estelle tar ton.

Julhälsningar från kronprinsessan Victoria och prins Daniel med familj har blivit en tradition som vi är vana vid att se numera.

Prins Oscar i en bärsele på mamma Victorias mage.
Foto: Kungahuset.se

– Det är fjärde året som vi släpper en liten julhälsning från kronprinsessfamiljen. Första året var det pepparkaksbak, det har också varit brödbak på Skansen – och i år är det lite mer friluftstema där kronprinsessfamiljen hälsar från den svenska naturen, säger hovets ifnromationschef Margareta Thorgren.

Victoria och Daniel har stort intresse för miljöfrågor

Filmen är inspelad i slutet av november ute i Tyresta nationalpark. Syftet med filmen är – förutom att sprida julglädje – också att visa upp ett av kronprinsessparets stora intressen.

– Hälsningen är inspelad ute i den svenska naturen som finns för alla och är en fantastisk sak vi har i Sverige, säger Thorgren och fortsätter:

– Kronprinsessparet har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor och natur- och miljöfrågor. Det är någonting som de också visar upp för alla genom den här filmen.

Längre bak i tiden bjöds hela svenska folket in till korvstoppning och pepparkaksbak på Slottet med kungen och drottningen och kungabarnen som var små.https://www.instagram.com/p/BOMPIa5Bgq5/

Prinsessan Estelle bakade pepparkakor

Men i takt med att barnen – Victoria, Carl Philip och Madeleine – blev äldre så avtog också julhälsningarna.

Sedan prinsessan Estelle kom till världen har julhälsningarna från kungafamiljen dock återupptagits.

Få har väl glömt julen 2013 när Estelle, mitt i pepparkaksbak, önskade alla en god jul. Eller förra året när familjen bakade tunnbröd i Bagarstugan på Skansen.

– Pappa, jag tycker det är väldigt mysigt, sa Estelle till prins Daniel mitt i julstöket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.