Den manliga delen av kungafamiljen – och Estelle – tog en båttur på onsdagen. Foto: SVEN LINDWALLDen manliga delen av kungafamiljen – och Estelle – tog en båttur på onsdagen. Foto: SVEN LINDWALL
Den manliga delen av kungafamiljen – och Estelle – tog en båttur på onsdagen.  Foto: SVEN LINDWALL
Carl Philip tog hand om fendrarna. Foto: SVEN LINDWALLCarl Philip tog hand om fendrarna. Foto: SVEN LINDWALL
Carl Philip tog hand om fendrarna. Foto: SVEN LINDWALL

Här njuter kungafamiljen till havs

Publicerad

Här njuter kungafamiljen av det somriga vädret till havs. 

Under den lugna båtturen tog kungen kommando och körde båten. 

– Det är semester för kungafamiljen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef. 

Efter Victorias födelsefirande med svenska folket har familjen också haft privata stunder och dagar på kungafamiljens sommarparadis, Solliden. 

Under gårdagen var kung Carl Gustaf ute på båttur vid Borgholm tillsammans med prinsessan Estelle, prins Daniel, prins Oscar, prins Carl Philip och Chris O´Neill.

 

LÄS ÄVEN: Kungen har fått en ny håvleverantör 

 

Kungen körde båten – och Estelle skrattade

Och familjen hade tur med vädret då det varit både behagligt varmt och stilla på sjön under båtturen. 

Carl Philip tog hand om båtens fendrar medan pappa kungen såg till att köra båten och tog med familjen på en dryg timmes båttur där de bland annat körde in i en vik – vilket uppskattades av prinsessan Estelle som var på gott humör och skrattade. 

Prins Carl Philip i fören på kungafamiljens motorbåt.Foto: SVEN LINDWALL

Hovet: Kungafamiljen har semester

– Det är semester för kungafamiljen och de gör lite olika saker som man gör när man är ledig, men det är inga officiella delar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet. 

Silvia har tidigare berättat om hur en vanlig dag brukar se ut på Solliden med barnbarnen.

– Det finns en viss ritual. Den börjar med hönsen och går sedan över till hästen och sedan tillbaka igen. Det älskar barnen. Sedan brukar kungen lägga nät med Estelle, sa drottningen förra sommaren och berättade att plocka ägg hos hönsen var extra populärt.

Prins Carl Philip på fördäck i färd med att hänga upp fendrarna.Foto: SVEN LINDWALL

I helgen var de på Håkan Hellström-konsert 

Även i helgen roade sig kungafamiljen på Öland efter firandet av kronprinsessan Victoria på fredagen.

 

LÄS ÄVEN: Estelle och Oscar har fått en ny barnflicka 

 

På lördagen åt familjen födelsedagslunch med Hagasessorna och på kvällen underhöll sig prins Daniel tillsammans med ishockeyspelaren Peter "Foppa" Forsberg och prinsessan Christinas make Tord Magnuson i Borgholms slottsruin under konserten med Håkan Hellström

På söndagen var det i stället Carl Philip och Sofias tur att få digga till musiken.  Paret, som väntar sitt andra barn i september, var på konserten tillsammans med tre av kungafamiljens barnflickor.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.