Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här möter Victoria och Daniel hjältarna från IVA

Hundexperten förklarar – därför får Victoria kritik.
Kronprinsessparet träffade vårdpersonal.Foto: Hovet
Kronprinsessparet på Fryshuset.Foto: Hovet
Kronprinsessparet på Svensk emballageteknik, med social distansiering.Foto: Hovet

Under onsdagen fick Karolinska universitetssjukhuset och St Görans sjukhus kungliga besökare. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kom nämligen och mötte bland annat IVA-personal som arbetar med covid-19-patienter. 

Under onsdagen och torsdagen genomförde kronprinsessan Victoria och prins Daniel fyra besök på fyra näringar vars verksamhet kopplas till bekämpningen av covid-19. 

Karolinska universitetssjukhuset och St Görans sjukhus besöktes båda under onsdagen där personal från intensivvårdsavdelningen och ECMO-centrum fick möta Sveriges nästa regent och hennes äkta make. 

Hovet beskriver besöken på följande vis:  

”Med besöken önskade kronprinsessparet att dels sätta ljus på företag och organisationer som ställt om med anledning av pandemin, dels visa uppskattning för sjukvården.”

Foto: Hovet.

Visar stöd för ungdomar utan sommarjobb

Järfällaföretaget Svensk emballageteknik fick också ett kungligt besök under gårdagen när kronprinsessparet kom förbi. I samband med coronautbrottet ställde företaget om delar av produktionen för att i stället tillverka skyddskläder. 

Coronapandemin har inneburit att många tilltänkta sommarjobbare fått se sina jobb försvinna. Därför har organisationen Fryshuset startat upp ”Beredskapslyftet: Sommar”, ett engagemang som ska ge 1000 ungdomar en sysselsättning i sommar. Under torsdagen dök kronprinsessan Victoria och prinsen upp även där.

Avståndet då? Det hölls att döma av bilderna som hovet publicerat på deras webbplats och på Instagram, under alla fyra träffarna av kronprinsessparet och människorna som de träffade. 

https://www.instagram.com/p/CB3VeUlABm7/

 

Blir inget stort 10-årsjubileum för kronprinsessparet – stoppas av corona.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.