PLAN MED KUNGLIG LAST. Kronprinsessparet stannar ombord medan Säpo-vakterna lämnar planet på Tahiti-Faaa international Airport i Papeete. "Anledningen till att de mellanlandade här är för att myndigheterna skulle gå igenom deras papper", berättar en källa.
PLAN MED KUNGLIG LAST. Kronprinsessparet stannar ombord medan Säpo-vakterna lämnar planet på Tahiti-Faaa international Airport i Papeete. "Anledningen till att de mellanlandade här är för att myndigheterna skulle gå igenom deras papper", berättar en källa.

Här landar Daniel och Victoria på paradisön

Publicerad
Uppdaterad
Mindre än ett dygn efter att kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel hållit sin fantastiska bröllopsfest.
Här är bilden när Victorias och Daniels plan landar på Tahiti-Faaa international Airport i Papeete.
Klockan är mitt på dagen lokal tid, efter midnatt svensk tid natten till måndag, när privatjeten av modell Dassault Falcon 7X landar på flygplatsen i Tahiti, Franska Polynesien.
- Himlen är grå, och det faller ett lätt regn, berättar en av de närvarande på Tahiti Faaa international Airport i Papeete.
Ombord finns Sveriges kronprinsessa Victoria och hennes nyblivne make prins Daniel.
Trogen livvakt ombord
När privatjeten taxat in stiger tre män ut planet.
Säpomännen kontrollerar flygplanet och lämnar sedan över passagerarnas handlingar till myndigheterna.
Kronprinsessparets bröllopsresa är välplanerad. Foto: Suvad MrkonjicEn av de tre är kronprinsessan Victorias närmaste livvakt som följt med henne på en lång rad resor tidigare. Både i Sverige och utomlands.

Allt finns för långa resor

Resan började nästan direkt efter bröllopsfesten och tog nästan ett dygn. Tronarvingen och hennes prins Daniel stiger aldrig själva ur planet. De blir kvar inne i den lyxiga kabinen, där allt finns för att klara långa resor med korta stopp.
Falcon 7X, tillverkat av franska Dassault, började säljas 2007 och betraktas som ett av världens främsta jetplan för privatbruk när det gäller både komfort och snabbhet.
Varje exemplar av planet skräddarsys efter kundens önskemål och kan utrustas med så väl exklusiva skinnmöbler som paneler i ädelträ och marmor.

Plan med skinnmöbler

- Anledningen till att de mellanlandade här är för att myndigheterna skulle gå igenom deras papper, berättar en källa på plats.
När Falcon-planet tar mark har det varit i luften i 9 timmar och 40 minuter. Det lyfte från flygplatsen i Vancouver, Kanada, där det gick ner för att tanka.
Tidigare hade en första mellanlandning skett på isländska Keflavik.

"En lyxyacht väntade"

Flygplanet står på flygplatsen i Tahiti i en timme.
Motorerna startar sedan åter och Victoria och Daniel lyfte än en gång.
Nu återstod endast en kortare flygning innan de nästan var framme vid sitt kärleksmål i Franska Polynesien - ö-gruppen som består av Tahiti och 117 öar, samlade i fem grupper.
- När de landade väntade en lyxyacht på dem, berättar en källa på slutresmålet.
- Båten hade kommit dit dagen före och låg och inväntade dem. När allt bagage var avlastat fördes det över till yachten som tog dem till slutmålet, säger en person på plats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.