Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här får Sofia ringen: "Evighetens band"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Enligt smyckeexpert Johanna Pietsch är Sofias ring en så kallad "helalliansring" med diamanter hela vägen runt.
Foto: Anders Wiklund/Tt

Här är Sofia Hellqvists vigselring.

Enligt uppgift till Expressen kan ringen vara värd cirka 30 000 kronor.

- En dag som denna är det symboliska värdet av ringen så mycket större så det känns ofint att värdera den. Det är en jättefin så kallad helallians med diamanter runtom hela ringen och den klädde henne perfekt, säger smyckesexperten Johanna Pietsch som inte vill kommentera uppgiften om hur mycket den är värd.

När prins Carl Philip och Sofia Hellqvist lovat varandra trohet trädde prinsen på ringen på sin bruds finger.

Enligt uppgift till Expressen ska den vara tillverkad av hovleverantören W A Bolin.

"Sagolikt diadem"

Enligt Johanna Pietsch, smyckeexpert hos Engelbert i Stockholm, är det en så kallad "helalliansring" med diamanter hela vägen runt.

– Sofia får vid vigseln en så kallad eternity ring, en helallians med diamanter runtom hela ringen. Prins Carl Philip får en lätt välvd ring i platina. Ringen symboliserar evighetens band de knyter till varandra, säger hon.

Johanna Pietsch fortsätter:

– Hon bär även ett för mig okänt sagolikt diadem med diamanter och droppslipade smaragder som står som en symbol för kärleken.

Enligt uppgift till Expressen kan en sådan ring kan vara värd cirka 30 000 kronor men smyckeexperten Johanna Pietsch från Engelbert Stockholm är dock förtegen och avstår från att värdera den:

- En dag som denna är det symboliska värdet av ringen så mycket större så det känns ofint att värdera den. Det är en jättefin så kallad helallians med diamanter runtom hela ringen och den klädde henne perfekt.

En smyckesexpert uppskattade i samband med Victorias bröllop att den var värd mellan 80 000 - 100 000 kronor.

Förlovningsringarna brukar ofta vara värda mer än ringen vid vigseln och även efter förlovningen så värderade två smyckesexperter Sofias förlovningsring.

Kostnaden för en dylik ring ligger upp emot hundratusen. Men man ska veta att en diamantring alltid kostar mycket pengar, har Johanna Pietsch sagt tidigare.

Smyckesexperten Victor Halvarsson värderade den betydligt högre.

Den kostar nog minst 150 000, men beroende på diamanternas kvalitet kan den vara värd en bit över 250 000, sa han då om förlovningsringen.

Aftonbladet har tidigare skrivit att prins Carl Philip varit med och designat även vigselringen.

Prins Carl Philip hade ju även ett finger med i spelet när Sofias förlovningsring skulle designas.

- Jag har inte designat ringen helt och hållet. Men jag har självklart fått lite inspiration och haft några små idéer som jag har lagt till, sa prinsen till Expressen då.

Brudklänning av svensk designer

Det var också mycket hemlighetsmakeri kring vem som fått uppdraget att designa prinsessans Sofias brudklänning.

Den vita drömmen med spetsärmar gjordes av svenska designern Ida Sjöstedt.

Till klänningen bar Sofia en lång brudslöja som tillsammans med det långa släpet fick bäras av medhjälpare bakom Sofia för att inte släpa i marken utomhus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.