Kronprinsessfamiljen med Kate och William på Haga slott. Foto: RAPHAEL STECKSÉN/KUNGAHUSET.SEKronprinsessfamiljen med Kate och William på Haga slott. Foto: RAPHAEL STECKSÉN/KUNGAHUSET.SE
Kronprinsessfamiljen med Kate och William på Haga slott. Foto: RAPHAEL STECKSÉN/KUNGAHUSET.SE
Kate befinner sig i Stockholm med William. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURESKate befinner sig i Stockholm med William. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES
Kate befinner sig i Stockholm med William. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES

Här får Estelle och Oscar träffa William och Kate

Publicerad

Vilken överraskning!

Här får prinsessan Estelle, 5, och prins Oscar, 1, träffa hertigparet av Cambridge, William och Kate.

Direkt efter Kate och Williams besök på varuhuset NK i Stockholm åkte kronprinsessparet ihop med hertigparet till Haga slott, där Victoria och Daniel bor med sin familj.

Där bjöds det på afternoon tea – och prinsessan Estelle, 5, och prins Oscar, 1, fick också lov att vara med mamma och pappa med de brittiska gästerna.

Prins Oscar och prinsessan Estelle fick också vara med när mamma och pappa drack te med brittiska hertigparet.Foto: RAPHAEL STECKSÉN/KUNGAHUSET.SE

På bilder som hovet har släppt syns hur Victoria och Daniel sitter i en soffa mittemot Kate och William. Daniel sitter bredvid Oscar som är i full färd med att äta en bulle, medan Estelle sitter bredvid mamma Victoria. Estelle bär en grå klänning och håller i en tallrik samtidigt som hon äter det fikabröd som serverats.

Mittemot sitter William och Kate med var sin stor tekopp.

På en av bilderna står prins Oscar och ler in i kameran medan Estelle glatt tittar på sin lillebror. Intill hukar Victoria som ser på sina två barn. Bredvid sitter prins William och pratar med lille Oscar.

William och Kate togs emot på Haga slott.Foto: RAPHAEL STECKSÉN/KUNGAHUSET.SE

Bilderna är tagna på Haga slott i den officiella representationsdelen av Slottet. Kronprinsessparet har regelbunden möten och företräden på Slottet, men att bjuda hem utländska kungligheter under officiella besök är inget som görs regelmässigt.

William och Kate är på besök i Sverige på uppdrag av den brittiska regeringen. Det är en del av den brittiska regeringens strategi i samband med EU-utträdet att William och Kate besöker europeiska länder för att visa att de visserligen lämnar EU, men bibehåller sin roll i Europa.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.