Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här charmar Annas små grabbar Victoria och Daniel

Kronprinsessparet följde med Anna Swic till bakre delen av planet för att ta en bild. Här håller kronprinsessan Victoria i Maximilian och prins Daniel i Benjamin.Foto: Privat
"Man såg kronprinsessparet redan när de kom på planet", berättar Anna Swic.Foto: Läsarbild
Anna Swic trodde inte att kronprinsessan och prinsen skulle ställa upp på en bild. "Inte på ett så litet flygplan och vid den tiden på kvällen, efter en arbetsdag. Jag blev förvånad när de sa ja".Foto: Privat
Prins Daniel och prinsessan Victoria var på besök i Riga på fredagen. På planet hem skämtade de med tvillingmamman Anna Swic om hur det vore att ha två små prins Oscar.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Anna Swic, 31, var på väg hem till Sverige från Riga – när hennes tvillingson Maximilian fick två oväntade kompisar på flyget:

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

– De var så varma och väldigt barnkära, säger tvåbarnsmamman.

Har du träffat någon i kungafamiljen?

Anna Swic från Stockholm hade varit på tjänsteresa i Lettland, och var på väg med ett SAS-flyg från Riga till Arlanda på fredagskvällen. Med sig hade hon sina två söner: de nio månader gamla tvillingarna Maximilian och Benjamin.

Med på samma flyg var också kronprinsessparet.

De båda tvillingarna har precis lärt sig krypa och när flyget var i luften behövde de sträcka på sig.

– Det var ganska sent så jag tänkte att antingen låter jag dem krypa eller får jag låta alla passagerare underhållas av deras skrik, säger Anna Swic.

Flygmöte med kronprinsessan Victoria

En av sönerna, Maximilian, bestämde sig för att krypa in till business class, berättar mamman.

Och där satt kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

LÄS MER: Så ska kronprinsessan hyllas på Victoriadagen 

 

– Jag såg vilka som satt där och tänkte "nu kommer Säpo stoppa ungen", berättar Anna Swic och skrattar.

Hon forsätter:

– Men ingen reste på sig och prins Daniel som satt vid gången började prata med Maximilian.

Anna Swic gick precis bakom sonen och fick också kontakt med kronprinsessparet. Kungligheterna frågade bland annat hur gamla sönerna var, intresserade sig för hur det var att ha tvillingar och sa att bebisarna var gulliga.

– Men jag var så chockad att jag inte riktigt noterade orden, berättar Anna Swic.

Bilden på kronprinsessparet – och tvillingarna

Hon bad i alla fall om att få ta en bild. Kronprinsessparet åt just då – men erbjöd Anna Swic att ta en bild senare under resan.

 

LÄS MER: Prins Daniel: Inte avundsjuk på Chris 

 

Två bilder blev det, varav den ena hamnade på mammans Instagram. 

 

https://www.instagram.com/p/BiFUVF-F7Kd/?hl=sv&taken-by=benjamilianna.se

Till bilden skriver Anna Swic:

"Den pinsammaste tvillingsmorsan i världen? Maximilian kröp lite på flyget så hamnade han vid Daniel och Victoria och prinsen började prata med min nyckelpiga. Hur som helst så tyckte Victoria att jag var grym som reste med två bebisar och ja det blev två kort :)"

Mamman: "De var precis som på tv"

Tvåbarnsmamman blev förvånad över att kronprinsessparet ens ställde upp på en bild – och fick ett väldigt positivt intryck av kungligheterna.

 

LÄS MER: Victoria och Daniel träffade okända släktingar – på påskutflykt 

 

– De var så varma, precis som man ser dem på tv. De var väldigt trevliga, log och lyssnade. Man kunde se att de var väldigt barnkära.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var i Riga under fredagen för att uppmärksamma 100-årsjubileet av Lettlands återupprättade oberoende.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.