Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här återanvänder Victoria gamla favoriten

Magda Omerspahic går igenom klädtrenden under den politiska högtidsdagen.
Victoria och Silvia under ceremonin i dag. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victoria och Daniel under ceremonin 2017. Foto: RO/ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / RO/ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Prinsessan Victoria under riksmötets öppnande 2015. Foto: OLLE SPORRONG

Med ett stort leende på läpparna vandrade kronprinsessan Victoria upp för trappan till riksmötets öppnande – iförd samma jacka som hon hade under ceremonin 2011, 2015 och 2017. 

Kronprinsessan har nästan gjort det till sitt signum med att klä sig på ett hållbart sätt, menar Expressens modeexpert Magda Omerspahic. 

– Hennes tänk kommer helt rätt i tiden.

Det var en bekant kunglig jacka som mötte de nyfikna åhörarna när kronprinsessan Victoria anlände till riksdagen för riksmötets öppnande på tisdagen. 

Den svartvita jackan, värd cirka 4 400 kronor, är samma som hon bar på ceremonierna 2011, 2015 och 2017.

Hållbart tänk i klädval

– Victoria är ju kanske den i kungafamiljen som är mest känd för att återanvända plagg och till riksmötets öppnande kom hon iklädd en gammal goding – dräktjackan från märket Milly som hon har burit vid många tillfällen under de senaste tio åren, säger Magda Omerspahic, Expressens modeexpert.

Kronprinsessan Victoria har länge förespråkat ett klimatsmart tänk i sina klädval, menar Omerspahic.

Prinsessan Victoria bar ett vitt hårband till jackan. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Hennes tänk kommer också helt rätt i tiden då vi pratar om klimat och miljö kanske mer än någonsin, och Victoria har ju länge förespråkat ett hållbart tänk kring kläder och återanvänt både enklare plagg men också minnesvärda klänningar flera gånger.

”Inte så lätt att variera sig”

För den som gillar färg är inte riksmötets klädkod något att hänga i granen – det är nämligen bara svartvit som gäller för gästerna. Men det är inget som brukar stoppa kungligheterna från att dra uppmärksamhet till sig. 

– Klädkoden vid riksmötets öppnande är för kungligheterna svartvit och då är det inte alltid så lätt att variera sig, men jag tycker att både Sofia, Victoria och drottningen är duktiga på att tänka nytt och tänka accessoarer. I år kombinerade Victoria sin dräktjacka med en svart kjol, svarta pumps och en håraccessoar i form av ett vitt, bredare hårband. Fint!

Mer om kungligheterna:

Kika in i den kungliga garderoben.