Kronprinsessan Victoria var klädd i en rosa kappa från svenska Acne. Foto: BERIT ROALD/TTKronprinsessan Victoria var klädd i en rosa kappa från svenska Acne. Foto: BERIT ROALD/TT
Kronprinsessan Victoria var klädd i en rosa kappa från svenska Acne. Foto: BERIT ROALD/TT
Foto: BERIT ROALD/TTFoto: BERIT ROALD/TT
 Foto: BERIT ROALD/TT
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia med paraplyer för att skydda sig från regnet i Oslo. Foto: BERIT ROALD/TTKung Carl Gustaf och drottning Silvia med paraplyer för att skydda sig från regnet i Oslo. Foto: BERIT ROALD/TT
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia med paraplyer för att skydda sig från regnet i Oslo. Foto: BERIT ROALD/TT

Här är Victorias dolda
hyllning till Sverige

Publicerad

Här är kronprinsessan Victorias subtila Sverigehyllning.

Trots regn strålade hon av glädje när hon och Daniel kärleksfullt höll om varandra framför kamerorna.

Pappa kungen var något mer besvärad – men njöt förstås av den stora dagen ändå.

Den svenska kungafamiljen är på plats i Oslo i Norge för att fira kung Harald och drottning Sonjas 80-årsdagar.

Under tisdagen var det galamiddag på slottet i Oslo. På onsdagen var det ytterligare festligheter. På dagen bjöd födelsedagsbarnen Harald och Sonja alla sina utländska gäster på lunch ombord på det norska kungaskeppet.

Vädret till trots – det regnade – var gästerna på strålande humör när de anlände till skeppet vid Honnørbrygga.

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel anlände kramade de kärleksfullt om varandra framför fotograferna. De sken båda av lycka.

Kronprinsessan Victoria var klädd i en rosa kappa från svenska Acne.Foto: BERIT ROALD/TT

Victoria i kappa från svenska Acne

Victoria hade en mycket genomtänkt utstyrsel. Hennes rosa kappa, som verkligen stack ut, kommer enligt bloggen Newmyroyals, från svenska Acne.

Kronprinsessan brukar hyllas för att hon så ofta tar möjligheten att visa upp svenskt mode när hon är på utlandsuppdrag.

Ombord på kungaskeppet fanns förstås också de övriga medlemmarna i den svenska kungafamiljen som är i Oslo, vilket är kungen, drottningen, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Kungen och Silvia skyddade sig med paraplyer

Kungen såg något mer sammanbiten och besvärad ut av regnet när han och drottning Silvia anlände till kungaskeppet – men njöt förstås av tillfället att fira Harald och Sonja ändå.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia med paraplyer för att skydda sig från regnet i Oslo.Foto: BERIT ROALD/TT

På onsdagskvällen väntar en festmiddag för alla gäster. Det är den norska regeringens present till Harald och Sonja. Middagen blir på Operan i Oslo.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.