– Sofia ser strålande vacker ut, säger modeexperten Emma Danielsson.– Sofia ser strålande vacker ut, säger modeexperten Emma Danielsson.

– Sofia ser strålande vacker ut, säger modeexperten Emma Danielsson.

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip. Sofia i sin vackra klänning från Ida Sjöstedt och brudbuketten fylld med trädgårdsrosor och myrten från Sofiero. Sedan 1935 har myrten förekommit i de kungliga brudbuketterna eller i brudens hår. Foto: Photo: All Over Press/Pelle T NiSofia Hellqvist och prins Carl Philip. Sofia i sin vackra klänning från Ida Sjöstedt och brudbuketten fylld med trädgårdsrosor och myrten från Sofiero. Sedan 1935 har myrten förekommit i de kungliga brudbuketterna eller i brudens hår. Foto: Photo: All Over Press/Pelle T Ni

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip. Sofia i sin vackra klänning från Ida Sjöstedt och brudbuketten fylld med trädgårdsrosor och myrten från Sofiero. Sedan 1935 har myrten förekommit i de kungliga brudbuketterna eller i brudens hår.

 Foto: Photo: All Over Press/Pelle T Ni
En spetsprydd designdröm i vitt!En spetsprydd designdröm i vitt!

En spetsprydd designdröm i vitt!

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip - nu äkta makar. Här syns det vackra spetslivet på Sofias klänning, designad av Ida Sjöstedt. Foto: Claudio Bresciani/TtSofia Hellqvist och prins Carl Philip - nu äkta makar. Här syns det vackra spetslivet på Sofias klänning, designad av Ida Sjöstedt. Foto: Claudio Bresciani/Tt

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip - nu äkta makar. Här syns det vackra spetslivet på Sofias klänning, designad av Ida Sjöstedt.

 Foto: Claudio Bresciani/Tt
Sofias släp var långt men inte längre än kronprinsessan Victorias eller prinsessan Madeleines. Foto: Henrik MontgomerySofias släp var långt men inte längre än kronprinsessan Victorias eller prinsessan Madeleines. Foto: Henrik Montgomery

Sofias släp var långt men inte längre än kronprinsessan Victorias eller prinsessan Madeleines.

 Foto: Henrik Montgomery
Klänningen var sydd i tre nyanser av vitt och här syns den vackra spetsen på Sofias ärmar när hon får sin vigselring av prins Carl Philip.Klänningen var sydd i tre nyanser av vitt och här syns den vackra spetsen på Sofias ärmar när hon får sin vigselring av prins Carl Philip.

Klänningen var sydd i tre nyanser av vitt och här syns den vackra spetsen på Sofias ärmar när hon får sin vigselring av prins Carl Philip.

Sofia bar en tiara med brilljanter och smaragder. Klänningen var lätt v-ringad och prydd med skira spetsar.Sofia bar en tiara med brilljanter och smaragder. Klänningen var lätt v-ringad och prydd med skira spetsar.

Sofia bar en tiara med brilljanter och smaragder. Klänningen var lätt v-ringad och prydd med skira spetsar.

Här är en bild på skissen som Ida Sjöstedt ritat av Sofia Hellqvists blivande brudklänning. Bilden komemr från Kungahuset.se Foto: KungahusetHär är en bild på skissen som Ida Sjöstedt ritat av Sofia Hellqvists blivande brudklänning. Bilden komemr från Kungahuset.se Foto: Kungahuset

Här är en bild på skissen som Ida Sjöstedt ritat av Sofia Hellqvists blivande brudklänning.

Bilden komemr från Kungahuset.se

 Foto: Kungahuset
Här är en bild av Sofias brudbukett som publicerades på Kungahusets hemsida. Läs mer om buketten här. Foto: Kungahuset.seHär är en bild av Sofias brudbukett som publicerades på Kungahusets hemsida. Läs mer om buketten här. Foto: Kungahuset.se

Här är en bild av Sofias brudbukett som publicerades på Kungahusets hemsida.

Läs mer om buketten här.

 Foto: Kungahuset.se

Här är Sofia Hellqvists vackra brudklänning

Publicerad

Så här ser Sofia Hellqvists brudklänning ut.

En vacker spetsprydd designdröm i vitt.

– Vilket bra val! Ida Sjöstedt står för en ung, glamourös och trendig design vilket passar Sofia som handen i handsken, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.

Nu är väntan äntligen över. Här står Sofia Hellqvist brud i en vacker vit klänning designad av Ida Sjöstedt. På Instagram har designers lagt upp en bild på Sofia Hellqvist i klänningen, där hon står hand i hand med Carl Philip. Till bilden har han gjort symboler med hjärtan och en kungakrona.

– Hon ser ju supervacker ut och väldigt glamorös. Och den var ju i spets som vi förväntat oss, säger Emma Danielsson och fortsätter

– Det var inte så oväntat att Sofia valde en svensk designer. Att det dessutom blev en ung kvinna är ännu roligare, säger Emma Danielsson och fortsätter:

– Det är en lagom pampig klänning.

Kortare släp

Släpet är inte lika långt som de kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine bar vid sina bröllop.

Brudklänningen är gjord crêpe i helsidan och italiensk organza. Spetsapplikationerna i couturespets av José Maria Ruiz.

Enligt uppgifter på Kungahusets hemsida är slöjan gjord i tunn brudtyll och är handbroderad med applikationer av skir bomullsspets.

Sofias val av bröllopsskor

Och på fötterna?

Sofia hellqvist hade denna stora dag valt att bära ett par från Charlotte Olympia.

Sofias brudbukett var gjord av trädgårdsrosor och myrten från Sofiero.

För håruppsättningen står Marwan Hitti och för makeup William Värnild.

Ida Sjöstedt lade efter vigseln ut en bild på Instagram som kon kommenterade med hashtaggen #dreamcometrue, drömmen blev verklighet.

 

 

Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.