Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Silvia tillbaka – efter sjukdomen

Kungen och drottningen anlände till Gripsholms slott på onsdagskvällen.Foto: Anna-Karin Nilsson
Besöket på slottet var drottning Silvias första offentliga framträdande efter hennes sjukhusvistelse under julhelgen.Foto: Anna-Karin Nilsson
Timmy Cox, enhetschef på Gripsholms slott.Foto: Anna-Karin Nilsson
Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen.Foto: Anna-Karin Nilsson
Anledningen till pianokonserten var att Gripsholms slott fått en ny flygel, en så kallad ”Steinwayflygel”.Foto: Anna-Karin Nilsson
Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen.Foto: Anna-Karin Nilsson
1 / 7

MARIEFRED. Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen.

På onsdagskvällen närvarade hon och kungen vid en pianokonsert.

– Det betyder mycket för oss att de är här, säger Timmy Cox, enhetschef på Gripsholms slott.

Pinande vind mötte kungen och drottningen när de anlände till Gripsholms slott på onsdagskvällen.

Besöket på slottet var drottning Silvias första offentliga framträdande efter hennes sjukhusvistelse under julhelgen.

– De har träffat styrelsen i Gripsholmsföreningen och talat med dem. Sedan har de kommit in hit till rikssalen för att lyssna på en fantastisk pianokonsert. Kungen och drottningen är väldigt engagerade i vad som händer ute på de kungliga slottens och är båda väldigt intresserade av musik, säger Timmy Cox, enhetschef på Gripsholms slott.

Anledningen till pianokonserten var att Gripsholms slott fått en ny flygel, en så kallad ”Steinwayflygel”.

– För sex-sju år sedan skänkte Gripsholmsföreningen en flygel hit till slottet av den enkla anledningen att vi har ett väldigt rikt musikprogram här som sträcker sig över somrarna. Den flygeln var fantastisk, men inte världsklass, berättar Timmy Cox.

Timmy Cox: "Jätteroligt"

Nu har Gripsholmsföreningen, som är en intresseorganisation som har till uppgift att främja verksamheten på Gripsholms slott, fått fram nya pengar vilket gjort att man kunnat köpa in en Steinwayflygel.

– Det är ett kungligt slott och vi har världsartister här. Då tyckte vi att det var på sin plats att ha en flygel som matchar slottet och våra artister, säger Timmy Cox.

Vad betyder det att kungaparet är med vid en sådan här kväll?

– Det är jätteroligt att kungen och drottningen kommer ut till de kungliga slotten överhuvudtaget. Det betyder mycket för oss att de är här en sådan här kväll.

Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen.Foto: Anna-Karin Nilsson

Drottning Silvia under dagen: "Jag mår bra"

Efter konserten ställde varken kungen eller drottningen upp på några intervjuer. Drottning Silvia har dock tidigare under dagen i ett uttalande, som tidigare publicerats hos Svensk Dam, låtit hälsa via hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Jag mår bra.

Nästa åtagande för drottning Silvia är under torsdagen. Då närvarar hon, tillsammans med kungen, på en middag på Villa Bonnier. Bakom middagsinbjudan står riksdagens talman Urban Ahlin.