Kungen och drottningen anlände till Gripsholms slott på onsdagskvällen. Foto: Anna-Karin NilssonKungen och drottningen anlände till Gripsholms slott på onsdagskvällen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Kungen och drottningen anlände till Gripsholms slott på onsdagskvällen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Besöket på slottet var drottning Silvias första offentliga framträdande efter hennes sjukhusvistelse under julhelgen. Foto: Anna-Karin NilssonBesöket på slottet var drottning Silvias första offentliga framträdande efter hennes sjukhusvistelse under julhelgen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Besöket på slottet var drottning Silvias första offentliga framträdande efter hennes sjukhusvistelse under julhelgen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Timmy Cox, enhetschef på Gripsholms slott. Foto: Anna-Karin NilssonTimmy Cox, enhetschef på Gripsholms slott. Foto: Anna-Karin Nilsson
Timmy Cox, enhetschef på Gripsholms slott. Foto: Anna-Karin Nilsson
Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen. Foto: Anna-Karin NilssonHär gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Anledningen till pianokonserten var att Gripsholms slott fått en ny flygel, en så kallad ”Steinwayflygel”. Foto: Anna-Karin NilssonAnledningen till pianokonserten var att Gripsholms slott fått en ny flygel, en så kallad ”Steinwayflygel”. Foto: Anna-Karin Nilsson
Anledningen till pianokonserten var att Gripsholms slott fått en ny flygel, en så kallad ”Steinwayflygel”. Foto: Anna-Karin Nilsson
Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen. Foto: Anna-Karin NilssonHär gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen. Foto: Anna-Karin Nilsson

Här är Silvia tillbaka – efter sjukdomen

Publicerad

MARIEFRED. Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen.

På onsdagskvällen närvarade hon och kungen vid en pianokonsert.

– Det betyder mycket för oss att de är här, säger Timmy Cox, enhetschef på Gripsholms slott.

Pinande vind mötte kungen och drottningen när de anlände till Gripsholms slott på onsdagskvällen.

Besöket på slottet var drottning Silvias första offentliga framträdande efter hennes sjukhusvistelse under julhelgen.

– De har träffat styrelsen i Gripsholmsföreningen och talat med dem. Sedan har de kommit in hit till rikssalen för att lyssna på en fantastisk pianokonsert. Kungen och drottningen är väldigt engagerade i vad som händer ute på de kungliga slottens och är båda väldigt intresserade av musik, säger Timmy Cox, enhetschef på Gripsholms slott.

Anledningen till pianokonserten var att Gripsholms slott fått en ny flygel, en så kallad ”Steinwayflygel”.

– För sex-sju år sedan skänkte Gripsholmsföreningen en flygel hit till slottet av den enkla anledningen att vi har ett väldigt rikt musikprogram här som sträcker sig över somrarna. Den flygeln var fantastisk, men inte världsklass, berättar Timmy Cox.

Timmy Cox: "Jätteroligt"

Nu har Gripsholmsföreningen, som är en intresseorganisation som har till uppgift att främja verksamheten på Gripsholms slott, fått fram nya pengar vilket gjort att man kunnat köpa in en Steinwayflygel.

– Det är ett kungligt slott och vi har världsartister här. Då tyckte vi att det var på sin plats att ha en flygel som matchar slottet och våra artister, säger Timmy Cox.

Vad betyder det att kungaparet är med vid en sådan här kväll?

– Det är jätteroligt att kungen och drottningen kommer ut till de kungliga slotten överhuvudtaget. Det betyder mycket för oss att de är här en sådan här kväll.

Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen.Foto: Anna-Karin Nilsson

Drottning Silvia under dagen: "Jag mår bra"

Efter konserten ställde varken kungen eller drottningen upp på några intervjuer. Drottning Silvia har dock tidigare under dagen i ett uttalande, som tidigare publicerats hos Svensk Dam, låtit hälsa via hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Jag mår bra.

Nästa åtagande för drottning Silvia är under torsdagen. Då närvarar hon, tillsammans med kungen, på en middag på Villa Bonnier. Bakom middagsinbjudan står riksdagens talman Urban Ahlin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.