Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är plagget som kungligheterna bär

Meghan Markle ses ofta i klädesplagget.Foto: REX / Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without

Vill du klä dig som en kunglighet?

Då ska du köpa dig en cape.

Klädesplagget är nämligen en favorit hos många av våra kungligheter.

Det finns många modeintresserade kungligheter som klär upp sig från topp till tå. Vackra klänningar, stilrena kavajer och smycken ses ofta på både prinsar och prinsessor.

Det finns ett klädesplagg som setts till lite extra på de kvinnliga kungligheterna – nämligen capen. Cape liknar en mantel som knäpps framtill eller träs över huvudet. Plagget finns i många olika tyger och färger. Allt från en mer vardaglig look till en dramatisk kreation som sveper över golvet.

I det brittiska kungahuset är plagget välanvänt. Båda hertiginnorna Kate och Meghan, och drottning Elizabeth har burit cape. Även prinsessan av Monaco, Charlene, drottningen av Nederländerna, Maxima, och Letizia, drottning av Spanien, har använt plagget, skriver Hello Magazine.

Våra svenska kungligheter är inte sämre – både kronprinsessan Victoria och drottning Silvia har intresserat sig för klädesplagget.

Meghan i en stilren cape.Foto: Tim Rooke/REX / Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without
Drottning Silvia bar en vit cape inför riksmötet förra året.Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
Kate Middleton, här i en mer vardaglig cape.Foto: Eddie Mulholland/REX / Copyright (c) 2015 Shutterstock. No use without
Under Nobelfesten 2015 bar kronprinsessan Victoria en lila cape.Foto: Charles Hammarsten/TT / Charles.Hammarsten
Meghan i en blå cape.Foto: REX / Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without
Drottningen av Nederländerna, Maxima, här med en lång cape.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.