Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är nya bilden på Leonore, 4

Den 20 februari fyller prinsessan Leonore fyra år – och det firar hovet som vanligt med en ny bild på lillsessan.
Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset
Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset

Prinsessan Leonore fyller fyra år!

Det firar hovet med två nya bilder på lillsessan.

Men publiceringen av bilderna har senarelagts av hovet – för att visa prins Henriks begravning i Köpenhamn respekt.

Här är hovets nya bilder av prinsessan Leonore, 4.

Den 20 februari markerar lillsessans födelsedag och som alla andra år firar hovet genom att släppa nya bilder av henne till allmänheten.

Bilderna publicerades på hovets hemsida och i sociala medier under eftermiddagen på Leonores födelsedag och är tagna i Hovstallet, prinsessfamiljens bostad i Stockholm.

Egentligen skulle fotografierna ha publicerats under födelsedagsmorgonen – men publiceringen senarelades för att visa hänsyn till begravningen av prins Henrik i Köpenhamn.


LÄS MER: Prins Henrik begravdes inför sina närmaste 


– Vi kommer att publicera en nytagen bild av prinsessan, men det kommer att ske på eftermiddagen när begravningsceremonin är slut, berättade Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, för Expressen på måndagen.

Madeleine och familjen är i Sverige

Prinsessan Leonore är just nu i Sverige med mamma Madeleine, pappa Chris och lillebror Nicolas. De bor ju normalt sett i London men har valt att komma hem till Sverige eftersom det nu bara rör sig om veckor tills prinsessan Madeleine väntar sitt tredje barn.

Förra året, när det vankades 3-årsdag, släppte hovet den här bilden på prinsessan Leonore.
Foto: BRIGITTE GRENFELDT/KUNGAHUSET.SE

Madeleine har nämligen bestämt sig för att barnet ska födas i Sverige.

– Det är någonting som prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gemensamt har kommit fram till, sa Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, i samband med att beslutet kommunicerades.

Prinsessan Madeleine och familjen landade i Sverige i förra veckan.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.