Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är Madeleines glänsande smycken

Här skiner prinsessan i sina smycken. Foto: Fredrik Sandberg

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har sagt ja till varandra i Slottskyrkan i Stockholm.

– Vigselringen är högst sannolikt en Eternityring med diamanter runtomkring. Den passar ihop med förlovningsringen eftersom den sitter på samma hand, säger smyckesexperten Johanna Pietsch.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har sagt ja till varandra i Slottskyrkan i Stockholm.

– Vigselringen är högst sannolikt en Eternityring med diamanter runtomkring. Den passar ihop med förlovningsringen eftersom den sitter på samma hand, säger smyckesexperten Johanna Pietsch.

Madde och Chris har äntligen sagt ja till varandra och lovat varandra evig kärlek.

Smyckesexperten Johanna Pietsch tror att vigselringen är en så kallad Eternityring, en ring som symboliserar evighetsalliansen mellan makarna.

– Vigselringen är högst smakfull till den stora diamanten i förlovningsringen. De har lagt krutet på förlovningsringen. Vigselringen blir mer som en symbol för vigseln, säger Johanna Pietsch.

Enligt Pietsch har det blivit alltmer populärt att satsa extra mycket på förlovningsringen i stället för på vigselringen.

– Detta är ett amerikanskt och internationellt sätt. Kronprinsessan Victoria gjorde likadant när hon gifte sig med prins Daniel, säger Johanna Pietsch.

Förlovningsringen

Madeleine och Chris O'Neill förlovade sig i oktober 2012. Prinsessans förlovningsring är i miljonklassen och har en smaragdslipad diamant, med en så kallade "square emerald cut" då den är mer kvadratisk än rektangulär.

– Kvaliteten ser ut att vara god, det vill säga mycket vit och ren. Den är säkerligen i miljonklassen. Det är bara att konstatera att det är en väldigt exklusiv ring, sade Johanna Pietsch till Expressens då.

Kronprinsessan Victoria hade också en Eternityring när hon gifte sig 2010 med prins Daniel. Ringen uppskattades till ett värde av 80 000- 100 000 kronor.

Diademet

Det hade tidigare spekulerats i om Madeleine skulle bära drottning Josefinas kamédiadem. Men så blev så blev det inte.

– Det är förvånande att hon inte bär drottning Josefinas kamédiadem som brukar användas av tradition, säger Johanna Pietsch och fortsätter.

– Hon bär i stället drottning Silvias stråliadem som brukar användas som halsband. Det ägs privat av kungafamiljen.

Drottning Josefinas kamédiadem bärs av tradition i Bernadottefamiljen och bars av kungens syster Birgitta 1961, av Desirée 1964 och av Drottning Silvia 1976. Senaste bars det av kronprinsessan Victoria 2010.

Diademet kom till Sverige genom Drottning Josefina och är tillverkat av Nitot i Paris vid 1800. I grunden är det troligtvis beställt av Napoleon I till kejsarinnan Josephine som var drottning Josefinas farmor.

Men prinsessan Madeleine valde alltså att bära drottning Silvias diadem.

– Och örhängena är Vasaörhängen. De är diamanter och mycket vackra. De är fantastiska, säger Johanna Pietsch.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!